Desallotjament per la força

Veïns de Terrassa aconsegueixen foragitar dos okupes entrant al pis pel balcó

Els Mossos van haver d’intervenir per evitar l’enfrontament entre els ocupants i els desallotjadors

2
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Un grup de veïns van aconseguir treure i foragitar dissabte a la tarda dos joves okupes que havien entrat en un primer pis del carrer de Xúquer de Terrassa. Els desalltojadors van accedir a la vivenda des del carrer a través del balcó tres hores després que hi anessin els Mossos i identifiquessin els okupes però sense desallotjar-los, van informar fonts policials. Per aquesta raó, els veïns van decidir treure’ls pel seu compte.

La primera part de l’incident va tenir lloc sobre la una de la tarda quan els Mossos van rebre l’avís d’una ocupació de vivenda al carrer de Xúquer. L’avís el van donar els veïns, no el propietari, segons les mateixes fonts. Els agents van anar al pis i van identificar els ocupants però sense desallotjar-los, malgrat que acabaven d’entrar.

Amb una escala de mà

Cap a les quatre de la tarda un grup de veïns van decidir entrar al pis i desallotjar els ocupants. Segons un vídeo que circula per diversos comptes de Twitter, els desallotjadors calcen una escala de mà en un banc del carrer i pugen fins al balcó per entrar al primer pis. I almenys cinc adults entren a la vivenda per aquesta via d’accés.

De sobte es veu com un dels okupes surt al carrer per aquesta mateixa escala de mà i marxa corrent carrer avall. Al cap de poca estona arriba una parella dels Mossos, un dels quals puja al pis per l’escala de mà quan encara quedava un altre okupa, que també marxa tot i que ho fa per l’escala principal de l’edifici. Fonts policials van explicar que l’agent puja per evitar que l’okupa resultés agredit pels veïns.

Identificats, però sense denúncies

Notícies relacionades

Fonts dels Mossos han explicat que els agents van identificar tant els okupes que hi havia al pis com els veïns que van aconseguir desallotjar-los, però que no s’ha efectuat cap detenció ja que tampoc ningú ha presentat denúncia, ni tan sols el propietari de la vivenda.

En el vídeo s’escolta com nombrosos veïns aplaudeixen el desallotjament. A Twitter molts usuaris recolzen l’acció dels desallotjadors, alhora que denuncien la suposada inacció de les autoritats en els casos d’okupació de vivendes.