El coronavirus segueix sense fre a Catalunya a l’espera de noves restriccions

La Rt continua pujant i se situa en 1,34 i l’índex de rebrot, en 274 punts

BARCELONA 01 12 2020  Barcelona Es reprenen els cribratges massius a Barcelona en sis districtes a partir d aquest dimarts per a persones asimptomatiques majors de 16 anys   Fotografia de JOAN CORTADELLAS

BARCELONA 01 12 2020 Barcelona Es reprenen els cribratges massius a Barcelona en sis districtes a partir d aquest dimarts per a persones asimptomatiques majors de 16 anys Fotografia de JOAN CORTADELLAS / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts

El coronavirus segueix sense fre a Catalunya aquest dijous, quan el vicepresident Pere Aragonès ha anunciat que en les pròximes hores es detallaran més restriccions. La velocitat de propagació del coronavirus continua a l’alça, cosa que està abocant Catalunya a haver de fer «un «pas enrere» en el pla de Nadal del Govern. Catalunya ha arribat aquest dijous a una Rt d’1,34 (dimecres era d’1,22), i la xifra de morts ha augmentat, amb 30 notificats en les últimes 24 hores, cosa que eleva el total des de l’inici de la pandèmia a 16.524 persones. A partir d’1 punt es considera que el virus està en expansió.

Segons les dades del Departament de Salut, el risc de rebrot (EPG), que mesura l’índex de creixement potencial de l’epidèmia, també puja fins als 274 punts des dels 245 d’ahir, mentre la pressió als hospitals augmenta amb 1.532 persones ingressades (ahir 1.476). Es mantenen les ucis, en 345 entre unitats públiques i privades. Pel que fa a persones contagiades, l’últim informe comptabilitza 2.269 nous positius, una xifra altíssima, similar a la d’ahir.

Notícies relacionades

Aquestes dades confirmen el canvi de tendència a l’alça que es registra des de dilluns passat i força el Govern a haver de revisar el pla de Nadal, que permet la mobilitat lliure per tot Catalunya els dies 24, 25 i 26 de desembre i 1 de gener, una opció que podria acabar quan l’Executiu concreti nous canvis.

Pel que es refereix a les xifres de Barcelona, la Rt se situa encara pitjor que la mitjana catalana, en 1,43 punts. L’índex de rebrot, en canvi, continua pujant, però es troba en 242 punts. En les últimes hores a la capital catalana s’han notificat vuit morts. Des de l’inici de la pandèmia, en xifres globals, s’han computat 82.470 positius i 5.296 morts a Barcelona.