Dades d’aquest divendres

El coronavirus continua retrocedint a Catalunya

Els ingressos i l’ocupació d’ucis continuen baixant, tot i que augmenten els contagis

Barcelona 9 12 2020 Reportaje con un equipo de Atencio continuada domiciliaria  medico de urgencia del CUAP Casernes de Sant Andreu  Con la doctora Sandra Moreno y el tecnico conductor Echeide Tobal En la foto con un EPI para visitar a Concepcion  mujer con Alzheimer y con sintomas de coronavirus Covid-19 Foto de Ferran Nadeu

Barcelona 9 12 2020 Reportaje con un equipo de Atencio continuada domiciliaria medico de urgencia del CUAP Casernes de Sant Andreu Con la doctora Sandra Moreno y el tecnico conductor Echeide Tobal En la foto con un EPI para visitar a Concepcion mujer con Alzheimer y con sintomas de coronavirus Covid-19 Foto de Ferran Nadeu / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts

Amb el focus d’atenció posat aquest divendres en què el Procicat aixequi de manera excepcional restriccions en centres comercials i teatres de Catalunya, Salut ha reportat noves dades de la pandèmia que mostren, de nou, una millora. La velocitat de transmissió del virus (Rt) baixa una centèsima (0,95), després de dos dies estables en 0,96, mentre disminueixen a poc a poc les persones hospitalitzades i les ingressades en ucis, tot i que des d’ahir s’han diagnosticat 1.856 nous contagis i s’han reportat 28 morts per Covid. 

Les dades indiquen un descens en l’evolució epidemiològica, ja que el risc de rebrot, l’índex de creixement potencial de la pandèmia, s’ha situat en 185 punts EPG. 

A Catalunya, hi ha avui un total de 1.436 persones hospitalitzades per coronavirus, 345 (ahir 360) de les quals, estan greus a les ucis. El número de morts des de l’inici de la pandèmia és de 16.279, i 28 de les quals han sigut notificades en les últimes 24 hores.

Notícies relacionades

El número total d’infectats confirmats amb tota mena de proves des del març, quan es va declarar la pandèmia, ascendeix a 355.231, i 1.856 han sigut diagnosticats en les últimes 24 hores, una xifra que ha remuntat després de diversos dies per sota dels 1.000 contagis diaris, tot i que s’han incrementat els cribratges per detectar casos asimptomàtics. 

L’indicador que més bé assenyala l’evolució de la pandèmia, la velocitat de transmissió del virus (Rt), i el que condicionarà una possible marxa enrere en la desescalada, baixa a 0,95, és a dir, que cada 100 infectats contagien 95 persones, cosa que indica que la pandèmia va retrocedint molt a poc a poc.