Dades d’aquest dimarts

El coronavirus frena l’expansió a Catalunya i Barcelona

La velocitat de transmissió baixa una centèsima i surt de la zona de perill a la capital catalana

Primer pla de les mascaretes quirurgiques que s han comencat a fabricar a Tortosa a la nova empresa GlovalMaskIberica  Imatge del 7 de desembre del 2020 (horitzontal) Anna Ferras ACN

Primer pla de les mascaretes quirurgiques que s han comencat a fabricar a Tortosa a la nova empresa GlovalMaskIberica Imatge del 7 de desembre del 2020 (horitzontal) Anna Ferras ACN / Anna Ferras

1
Es llegeix en minuts

Millora la situació del coronavirus a Catalunya i també a Barcelona, on hi havia pitjors indicadors. La velocitat de transmissió del virus, la Rt, situada els dos últims dies en 0,99 i amb totes les mirades posades en si se sobrepassava aquest límit d’un punt, està aquest dimarts en 0,98, i a la capital catalana, on havia ascendit fins a l’1,02, recula també al 0,98.

Sobrepassar aquest nivell, insistia el Govern dies enrere,obria la porta a fer un altre pas enrere i plantejar-se noves restriccions, tot i que ahir el secretari de Salut Marc Ramentol rebaixava aquest missatge i condicionava les noves restriccions a si es mantenia de manera persistent aquest indicador per sobre d’u. És més, el departament de Salut ja considerava ahir que lasituació epidemiològica a Catalunya està estabilitzada,tot i que es manté a l’expectativa de l’impacte que la reobertura de la restauració i la cultura i l’increment de la interacció social tindrà en les pròximes dades d’aquesta setmana, quan faci dues setmanes d’aquest pas endavant, el temps necessari per a la valoració.

Menys ingressos i ucis

Notícies relacionades

Fent una mirada a les últimes xifres difoses per Salut aquest dimarts, baixen també les dades pel que fa a ingressats i ucis. Els hospitalitzats són 1.574 (ahir 1.590), 386 dels quals estan en unitats de crítics (davant els 395 reportats ahir). En aquest sentit, Ramentol apuntava que el descens progressiu de lapressió hospitalària està sent «una mica més lent» del que els agradaria i que la «velocitat d’alliberament de capacitat assistencial» també s’alenteix.

Segons les dades epidemiològiques actualitzades per la Conselleria de Salut, en les últimes se sumen 1.127 nous positius (ahir la xifra baixava a 595) i el risc de rebrot segueix en descens: 194, sis punts menys que ahir. També en les últimes hores s’han notificat 41 morts més.