Tos i esternuts

Els lleons del zoo de Barcelona han passat el coronavirus

Van ser els únics animals que van passar la malaltia, que pot ser qe tingués l’origen en un treballador asimptomàtic

Barcelona 04 08 2020 barcelona  Jaume Collboni i Laia Bonet presenten l habitat Sabana-Sahel del Zoo de Barcelona  AUTOR  MANU MITRU

Barcelona 04 08 2020 barcelona Jaume Collboni i Laia Bonet presenten l habitat Sabana-Sahel del Zoo de Barcelona AUTOR MANU MITRU / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Carles Cols
Carles Cols

Periodista

ver +

Els lleons del zoo de Barcelonavan passar el coronavirus mentre les instal·lacions estaven tancades, segons ha explicat el director en funcions del recinte, Juli Mauri, que ha aclarit que van ser els únics animals que van passar la malaltia i que «ja estan curats». Ho ha explicaten el programa de Betevé ‘Reset’.

Notícies relacionades

En aquest mateix context, Mauri ha aclarit que aquesta malaltia no es pot transmetre al públic perquè és necessari un contacte molt estret amb l’animal. No obstant, sí que és possible un contagientre els animals i els seus cuidadors.És precisament per això que s’ha obert una investigació per esbrinar si els lleons es van contagiar per haver estat en contacte amb un dels treballadors que fos asimptomàtic.

Segons ha explicat Mauri, la malaltia en els felins es va detectar perquè el zoo porta a terme un «seguiment constant», que inclou la realització de tests d’antígens i serològics en tots els animals. Els primers símptomes, ha concretat, van ser tos i esternuts. «Per a ells era com un refredat», explica Mauri.