Baixen els contagis

Catalunya segueix a les portes d’entrar en fase d’expansió del coronavirus

L’ocupació de les ucis i la xifra d’ingressats pugen, tot i que baixen els contagis

Barcelona 06 12 2020 SOCIEDAD   Ambiente paseo maritimo Nova Icaria  AUTOR  Manu Mitru

Barcelona 06 12 2020 SOCIEDAD Ambiente paseo maritimo Nova Icaria AUTOR Manu Mitru / Manu Mitru

2
Es llegeix en minuts
Rosa Mari Sanz
Rosa Mari Sanz

Periodista

ver +

Catalunya segueix a les portes d’entraren fase d’expansió del coronavirus. La velocitat de transmissió del virus (Rt) es manté, com ahir, en 0,99, tot i que a Barcelona ciutat segueix a l’alça (1,02). Aquest dilluns, segons les últimes dades notificades per Salut, altres indicadors empitjoren. Després de diversos dies baixant augmenta l’ocupació de les ucis i, com ahir, també els ingressats.En xifresdonades a conèixer aquest dillunsse situen en 395 les persones que estan en unitats de crítics (davant els 389 d’ahir) i en 1.590 les persones ingressades (ahir, 1.515). Dues dades, aquests últimes, també de referència per als responsables de Salut.

Com a cosa positiva, la xifra de contagis en les últimes 24 hores ha augmentat ‘només’ en 595, una xifra molt inferior a la d’altres dies, i se situa en els objectius marcats pels experts (menys de 1.000). Seguint amb més dades, continua en descens l’índex de rebrot, que se situa en 200 (a partir de 100 es considera alt, tot i que en les últimes setmanes ha descendit de manera notable). En les últimes hores s’han reportat 25 morts més.

A Barcelona continua creixent la velocitat del virus, i la Rt se situa en 1,02 (davant els 1,01 d’ahir). En les últimes hores a la capital catalana hi ha hagut 209 nous contagis i 10 ingressos més (ja en són 252).

Davant noves restriccions

Recordem que si el número de reproducció és més alt que 1, cada persona infectada transmet la malaltia, almenys, a una persona més.Així, el virus es va propagant. Si és menor que 1, s’infecten cada vegada menys persones i el nombre d’infectats disminueix. Sobrepassar aquest puntobre la porta al Govern a fer un altre pas enrere i plantejar-se noves restriccions, tal com ha estat advertint els últims dies davant l’avenç d’aquest indicador.

Notícies relacionades

Lasituació de Catalunya preocupa els expertspoques setmanes abans de les festes nadalenques i fa témer unatercera onada el mes de gener,com ja va explicar aquest dissabte el responsable de Salut Josep Maria Argimon. Per això, des de fa uns dies el Govern crida a restringir al màxim la mobilitat.

Els responsables de Protecció Civil estan reiterant aquests dies de pont la necessitat d’evitar mobilitzacions, malgrat que aquestes festes es calcula que han abandonat Barcelona i la seva àrea d’influència uns 485.000 vehicles (una mica menys que en altres dies festius similars). És més, aquest dilluns i dimarts està permesa la mobilitat entre municipis, una cosa que probablement augmentarà demà amb la jornada de dia festiu amb botigues obertes.