CONSELL DE MINISTRES

Espanya dona llum verda a la compra de vacunes Janssen, Moderna i CureVac

El repartiment de la Comissió Europea reserva dosis per fer més de 36 milions d'immunitzacions

zentauroepp56051382 montero201201132010

zentauroepp56051382 montero201201132010 / JOS LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Consell de Ministres ha acordat aquest dimarts l’autorització per donar compliment al que estableix la decisió de la Comissió Europea per a l’adquisició de vacunes contra la Covid-19, en concret les de Janssen, Moderna i CureVac, que suposen un total de 52.707.888 dosis de vacunes per a Espanya.

Concretament, segons l’acord entre Janssen i la Comissió, a Espanya li correspondria per població 20.875.725 vacunes, distribuïdes previsiblement al llarg del 2021; respecte a Moderna, segons l’establert a Espanya li corresponen per població 8.348.979 dosis inicials, distribuïdes també al llarg del 2021, i en el cas de CureVac a Espanya li corresponen 23.483.184 dosis distribuïdes, previsiblement, des del primer trimestre del 2021 fins al primer trimestre del 2022.

La portaveu del Govern i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha assenyalat que, amb aquestes adquisicions, Espanya garantirà l’accés gratuït a les vacunes a partir del gener. «Podem dir sense risc a equivocar-nos que Espanya té garantit l’accés a vacunes que començaran a subministrar-se a partir del mes de gener i que seran totalment gratuïtes per als ciutadans», ha explicat.

Notícies relacionades

La Comissió Europea ha calculat ja la distribució del nombre de dosis entre els estats membres en funció de la població. En el cas de la vacuna de CureVac, ha acordat en nom dels països participants, un acord amb obligació de compra que suposa l’adquisició per a Europa de 225 milions de dosis d’una vacuna per al SARSCoV-2. En aquest cas, com en el de Moderna i CureVac, Sanitat recorda que aquestes vacunes requereixen dues dosis per immunització, per la qual cosa el nombre d’immunitzacions és la meitat del nombre de dosis.

«Això implica que cada dia estem més a prop del final del túnel», ha afegit Montero, que ha recordat que en cap cas pot suposar una relaxació més gran de les mesures contra la Covid-19. Així mateix, ha anunciat per al desenvolupament dels acords amb la CE, que el Consell de Ministres ha aprovat, a proposta del Ministeri d’Hisenda, elevar els límits pressupostaris perquè el Ministeri de Sanitat pugui tramitar els acords que s’han firmat amb la Comissió Europea.

Temes:

Vacunes