LA LLUITA CONTRA LA PANDÈMIA

Moderna demanarà avui a Europa i als EUA els permisos per a la seva vacuna contra el coronavirus

La farmacèutica situa en el 94,1% l'eficàcia del seu injectable i del 100% en els casos més greus de Covid-19

vacuna-covid-moderna

vacuna-covid-moderna

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La farmacèutica Moderna ha anunciat que aquest dilluns presentarà formalment les sol·licituds a les autoritats d’Europa  i dels  Estats Units per obtenir els permisos de la seva vacuna contra el coronavirus. Aquest pas arriba després que Moderna tingui ja els resultats complets de l’estudi de fase 3 que han confirmat que la seva vacuna té una eficàcia estimada del 94,1%. A més, assegura que l’eficàcia és del 100% en els malalts més greus.

Una vegada rebin la sol·licitud de Moderna, l’Administració d’Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA) i l’Agència Europea del Medicament analitzaran les dades de prova de la vacuna d’ARNm i decidiran si és prou segura i efectiva per recomanar-ne la implementació.

Dues setmanes després d’haver anunciat una eficàcia del 94,5% partint dels resultats preliminars, Moderna ha informat aquest dilluns que l’anàlisi d’eficàcia de l’estudi de fase 3 de la vacuna va incloure 30.000 participants amb una eficàcia del 94,1%, amb una tolerància generalment bona i sense que s’hagin identificat problemes de seguretat greus fins ara. La companyia afirma també que l’eficàcia de la vacuna contra els casos més greus de Covid-19 és del 100%.

L’estudi de la fase 3 ha superat els 2 mesos de seguiment després de la vacunació, segons exigeix la FDA per a l’autorització d’ús d’emergència, diu Moderna en un comunicat.

Primeres injeccions, el 21 de desembre

Les primeres injeccions poden administrar-se a partir del 21 de desembre si el procés es desenvolupa sense problemes i s’atorga l’aprovació, ha avançat Stéphane Bancel, director executiu de la Moderna, en una entrevista amb ‘The New York Times’.

Segons la companyia, l’eficàcia de la vacuna «va ser constant» segons l’edat, la raça i l’ètnia, i la demografia de gènere i, tot i que es realitzen contínues revisions, «no s’han identificat problemes seriosos».

Notícies relacionades

Moderna afirma que, segons una anàlisi anterior, les reaccions adverses més comunes quan es va administrar la vacuna van incloure dolor al lloc de la injecció, fatiga, miàlgia, artràlgia, mal de cap i enrogiment al lloc de la injecció.

«Aquesta anàlisi primària positiva confirma la capacitat de la nostra vacuna per prevenir la malaltia Covid-19 amb una eficàcia del 94,1% i, el que és més important, la capacitat de prevenir la malaltia Covid-19 greu. Creiem que la nostra vacuna proporcionarà una eina nova i poderosa que pot canviar el curs d’aquesta pandèmia i ajudar a prevenir malalties greus, hospitalitzacions i morts», ha remarcat Stéphane Bancel.