va provocar el confinament d'adelaida

L'espanyol que va mentir a rastrejadors de Covid a Austràlia coopera amb la Policia

Les autoritats australianes han informat aquest dilluns que aquest ciutadà no és l'únic sospitós d'ocultar informació

Adelaide (Australia), 18/11/2020.- Health workers test the public at a COVID-19 testing facility at Victoria Park in Adelaide, South Australia, Australia, 19 November 2020. South Australia will go into lockdown for six days, with a range of restrictions to provide help in controlling an outbreak of COVID-19 in Adelaide. (Adelaida) EFE/EPA/DAVID MARIUZ AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Adelaide (Australia), 18/11/2020.- Health workers test the public at a COVID-19 testing facility at Victoria Park in Adelaide, South Australia, Australia, 19 November 2020. South Australia will go into lockdown for six days, with a range of restrictions to provide help in controlling an outbreak of COVID-19 in Adelaide. (Adelaida) EFE/EPA/DAVID MARIUZ AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT / DAVID MARIUZ (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Efe

Les autoritats australianes han informat aquest dilluns que el ciutadà espanyol que va mentir als rastrejadors dels contactes dels casos positius de Covid-19, vinculats a un brot a la ciutat d’Adelaida, no és l’únic sospitós d’ocultar informació i que està cooperant amb les investigacions policials.

Aquest espanyol, de 36 anys, amb un visat temporal a Austràlia i empleat d’un hotel en el qual fa més d’una setmana es va detectar un brot de coronavirus, va mentir als investigadors a l’ocultar que era també treballador d’una pizzeria a la mateixa ciutat.

«Em complau dir, pel que he vist, que ha cooperat i que ha sigut de molta ajuda. Però això no significa que la investigació ha acabat perquè aquesta persona està en quarantena», ha dit l’assistent del comissionat de l’estat d’Austràlia del Sud, Peter Harvey, en una roda de premsa a Adelaida.

Confiscació de dispositius

La Policia va confiscar el cap de setmana els dispositius electrònics del ciutadà espanyol, la identitat del qual no ha sigut revelada i a qui les autoritats sanitàries li estan facilitant recolzament psicològic mentre es troba en quarantena.

Harvey va informar que, a més, un equip de 36 agents de la Policia de l’estat d’Austràlia del Sud també ha analitzat 400 hores d’imatges captades per les càmeres de seguretat com a part d’aquesta investigació, en què també s’interroguen dues persones més que presumptament van mentir.

El cap policial ha recalcat que de moment no es presumeix culpabilitat, sinó que només estan analitzant tots els fets vinculats a aquest brot a Adelaida, que va obligar a confinar 1,7 milions d’habitants a Austràlia del Sud durant tres dies, dels sis previstos inicialment.

Polèmica a les xarxes

El cap de govern d’Austràlia del Sud, Steven Marshal, va declarar divendres que si no fos per aquesta mentida, que va desorientar els investigadors, no hauria decretat un confinament de sis dies.

Va ser l’endemà quan es va revelar la seva nacionalitat espanyola, cosa que va provocar que usuaris de les xarxes socials el condemnessin pel confinament a Austràlia del Sud, mentre que d’altres el van defensar al·legant la precarietat dels treballadors estrangers durant la pandèmia.

«¿Va entendre bé l’interrogatori dels rastrejadors de contacte? Condemnar-lo és ridícul. El nostre espantós sistema de llocs de treball de baixos salaris i insegur a Austràlia ha sigut exposat per la Covid», va dir a Twitter l’experta en polítiques públiques Kathryn Barnsley.

90 casos a Austràlia

Les autoritats d’Austràlia del Sud, on hi ha 38 casos actius de coronavirus, mantenen 4.000 persones en quarantena, mentre un home ha sigut hospitalitzat arran d’aquest brot a Adelaida.

Notícies relacionades

Actualment, Austràlia té 90 casos actius, i en les últimes dues setmanes ha detectat 70 infeccions entre viatgers internacionals, nombre que pot incrementar-se a causa dels viatges de repatriació previstos per a ciutadans i residents a la nació oceànica des de països que registren forts brots de la Covid-19.

Des de l’inici de la pandèmia, Austràlia acumula més de 27.820 casos de Covid-19, que inclou 907 morts, amb unes 20.349 infeccions i 819 defuncions quye corresponen a l’estat de Victòria.