VÍDEO DEL TIROTEIG

La Policia abat a trets un home armat a Saragossa

La persona havia amenaçat diversos vianants però no té relació amb el gihadisme

abatido un hombre a tiros en zaragoza / periodico

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Agents d’una patrulla de Seguretat Ciutadana del Cos Nacional de Policia a Saragossa han abatut a trets aquest diumenge un home d’origen africà que havia apuntat amb un revòlver a diverses persones al carrer, a la capital aragonesa.

L’home, Lhoussain Joseph, subsaharià, va encanonar a quatre policies quan li van requerir la documentació. Ha ocorregut poc abans de les 18:00 hores, segons fonts policials, a l’altura del número 80 del carrer Boggiero del barri saragossà del Gancho.

En el tiroteig l’home ha resultat ferit a una cama d’un tret, i ha hagut de ser ingressat a l’Hospital Miguel Servet de Saragossa, on evoluciona favorablement. Segons les mateixes fonts, el ferit havia amenaçat diverses persones abans de topar amb la Policia sense donar mostres en aparença d’alienació mental.

Un vídeo fet per un veí recull els dramàtics moments de la seva neutralització per la Policia. Analitzada pels agents després de l’enfrontament, l’arma ha resultat ser real i estava municionada.

Notícies relacionades

Novament sonen trets als carrers de ciutats espanyoles. El fet de Saragossa s’ha produït menys de 24 hores després del tiroteig amb què agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona van reduir el vespre d’aquest dissabte un sensesostre que es va encarar amb els agents brandint un ganivet.

Al llarg de la tarda d’aquest diumenge es van dissipar els dubtes que hi havia al principi sobre si el detingut i abatut a trets era un gihadista. Es tracta d’un delinqüent comú, informen fonts policials, sense relació amb el terrorisme. Les sospites es funden en la situació d’Alerta 4 antiterrorista que viu el país,  amb les forces de seguretat extremant la precaució segons s’acosten les festes de Nadal.