Controls sanitaris en les explotacions

França detecta la Covid-19 en una granja de visons i sacrifica mil animals

El cas se suma a altres de registrats a Dinamarca, Páises Bajos, Suècia, Itàlia i Espanya

França detecta la Covid-19 en una granja de visons i sacrifica mil animals

METTE MOERK

1
Es llegeix en minuts
AFP

França ha detectat per primera vegada la presència de la Covid-19 en una granja de visons, al sud-oest de París, segons ha anunciat el Govern francès aquest diumenge. 

«S’ha ordenat la matança dels 1.000 animals que encara es troben a la finca i l’eliminació de productes d’aquests animals», indica un comunicat conjunt dels ministeris francesos d’Agricultura, Sanitat i Transició Ecològica.

Quatre granges, i una de positiva

De les quatre granges de visons que hi ha a França una no està afectada pel coronavirus i en unes altres dues «les anàlisis encara estan en curs» i els resultats es coneixeran durant la setmana.

Diversos països europeus ja han informat de contaminació de granges de visons, principalment a Dinamarca, amb el recent descobriment d’una variant del virus, però també als Països Baixos, després a Suècia i Grècia, i s’han detectat casos aïllats a Itàlia i a Espanya, Països Baixosconcretament en una granja de Terol. També s’han detectat visons infectats de Covid-19 als Estats Units.

Protestes a Dinamarca

Notícies relacionades

Dissabte, centenars de criadors danesos es van manifestar en tractor a Copenhaguen, per protestar contra la decisió del govern de sacrificar tota la ramada per lluitar contra una mutació problemàtica del coronavirus. Les autoritats daneses van assenyalar dijous que és molt probable que aquesta mutació s’hagi extingit.

El govern francès ha remarcat aquest diumenge  la importància d’aixecar barreres en aquests casos per protegir el visó de la contaminació del personal que treballa a les granges, però també, com a precaució, per evitar el contacte entre animals possiblement infectats i els empleats.