EN UNA ZONA ABRUPTA

Trobat mort l'os Cachou al Pirineu lleidatà

L'animal era conegut per haver protagonitzat diversos atacs a bestiar a la zona

zentauroepp53079922 pla de detall del lloc on s ha trobat mort l os cachou  a la200410230502

zentauroepp53079922 pla de detall del lloc on s ha trobat mort l os cachou a la200410230502 / Conselh Generau d Aran

1
Es llegeix en minuts
Efe

Agents de Medi Ambient del  Conselh Generau d’Aran han trobat sense vida, a la zona de Soberpera, a  Les (Lleida), l’os Cachou, conegut per haver protagonitzat diversos atacs a bestiar al Pirineu lleidatà. Segons han informat els agents rurals a través de les xarxes socials, el GPS que portava al coll aquest os revelava que portava uns dies «anormalment quiet».

A causa d’aquesta anomalia, els tècnics s’han desplaçat fins on marcava el GPS i han trobat l’os mort en una zona molt «abrupta» i de difícil accés.

El cos sense vida de l’animal ha sigut traslladat fins a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on el Servei d’Ecopatologia de Fauna Salvatge (SEFAS) li realitzarà la necròpsia per determinar les causes de la mort.

Notícies relacionades

Per la seva part, des de l’entitat ecologista Ipcena han anunciat que exigiran al Conselh Generau d’Aran i a la Generalitat de Catalunya explicacions sobre la mort de l’os, ja que consideren «poc probable» que es degui a causes naturals.

Ipcena recorda que l’os era jove (tenia 6 anys) i es trobava en bon estat de salut» i, per això, recalca, exercirà el seu «dret a la informació i a la defensa ambiental i de la fauna».