ANUNCI A PAMPLONA

Sánchez anuncia 10.001 noves places de MIR, infermeria i farmàcia

Serà, diu el president des de Navarra, «un 3,2% més que aquest any en professionals en formació sanitària»

La data de l'examen serà el pròxim 27 de març, perquè els sanitaris s'incorporin al més aviat possible

La presidenta de Navarra, María Chivite, recibe a presidente del Gobierno de España, Pedro Sánchez, a su llegada a los jardines del Palacio de Navarra, sede del Gobierno foral, en Pamplona, Navarra (España), a 13 de noviembre de 2020. Sánchez ha acudido a Pamplona para reunirse con la presidenta y conjunto del Gobierno foral y presentar el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia de la Economía Española ’España Puede’, que guiará la ejecución de 72.000 millones de euros de fondos europeos hasta el año 2023.

La presidenta de Navarra, María Chivite, recibe a presidente del Gobierno de España, Pedro Sánchez, a su llegada a los jardines del Palacio de Navarra, sede del Gobierno foral, en Pamplona, Navarra (España), a 13 de noviembre de 2020. Sánchez ha acudido a Pamplona para reunirse con la presidenta y conjunto del Gobierno foral y presentar el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia de la Economía Española ’España Puede’, que guiará la ejecución de 72.000 millones de euros de fondos europeos hasta el año 2023. / Eduardo Sanz (Europa Press)

2
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest divendres des de Pamplona, en el marc de la seva gira autonòmica, que s’incrementaran fins a 10.001 el nombre de places de MIR, infermeria o farmàcia. Serà «un 3,2% més de places que aquest any en professionals en formació sanitària», ha explicat.

També ha avançat que les proves selectives seran el 27 de març del 2021, perquè els nous sanitaris en formació «podran incorporar-se amb diversos mesos d’antelació per donar suport a l’atenció especialitzada que presten els serveis de salut del conjunt de comunitats autònomes». 

L’anunci ha sigut precedit per una crítica als anys de retallades i de reducció del personal sanitari que encara té impacte avui, en plena pandèmia. «Som conscients del repte que tenim en termes de recursos humans», ha afegit. 

A més, el president també ha celebrat les «bones notícies» relacionades amb la vacuna contra el coronavirus, que permetrà una progressiva tornada a la vella normalitat. Espanya, ha dit, està treballant «a ple rendiment» perquè les dosis arribin al nostre país al més aviat possible. Espanya és un dels països «orgullosos de la capacitat de vacunació» respecte a altres nacions, ha apuntat, reivindicant també la «gran cadena logística» de què es disposa, clau perquè la vacuna de Pfizer pugui distribuir-se sense que es trenqui la cadena de fred. 

Esbroncades per Bildu

Sánchez ha sigut rebut amb esbroncades a la capital navarresa abans de la seva entrevista amb la presidenta foral, la socialista María Chivite.

abnucheo / periodico

Notícies relacionades

La reprovació es produeix després de l’anunciat recolzament de Bildu als Pressupostos de l’Estat per al 2021, que ha generat malestar fins i tot dins del PSOE, com ho han evidenciat aquest matí les paraules del president manxec, Emiliano García-Page, i abans del cap de la Junta d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara

Però Sánchez no ha fet cap referència explícita a aquest assumpte. Només que aquest dijous es van superar les esmenes a la totalitat dels PGE, una cosa que no es veia des del 2018. «Entre avançar o quedar-nos com estem, el Congrés fa un pas i decideix avançar. Amb això, Espanya diu adeu per fi al passat i obre la porta definitivament a un futur d’estabilitat i de progrés».