Mesura cívica

FGC incorpora 'vagons del silenci' per reduir la interacció social

Als trens es recomana evitar parlar amb altres persones i silenciar el mòbil, entre d'altres

vagon silencio / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) incorporen a partir d’avui ‘vagons del silenci’ per reduir la interacció social. En un comunicat, FGC ha informat que la senyalització dels vehicles ja ha començat i es farà de forma progressiva a tots els trens de les línies Barcelona-Vallès, Llobregat-Anoia i Lleida-la Pobla

L’objectiu de la iniciativa és «apel·lar a la solidaritat de tots els viatgers i fer que es comprometin a respectar amb civisme la resta d’usuaris». 

Així, als ‘trens del silenci’ es recomana evitar parlar amb altres persones per minimitzar la interacció social, una nova recomanació que se suma a altres de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), com evitar menjar i beure durant el trajecte

Silenciar el mòbil

FGC apunta que mitjançant el silenci també es pot aconseguir «un espai més còmode i confortable» i, d’aquesta manera, «fer més agradable i satisfactòria l’experiència dins del tren». 

Notícies relacionades

A més, assenyala altres «factors positius» del viatge en aquests vagons, com la possibilitat de fer «activitats que requereixin cert grau de concentració, com llegir, estudiar o treballar». 

Per aconseguir el silenci, FGC demana «la col·laboració i compromís dels usuaris en aspectes com «portar els dispositius mòbils en silenci, evitar converses telefòniques o escoltar música amb auriculars i un volum baix».