La cua d'una balena evita una catàstrofe ferroviària a Holanda

El metro de la localitat de Spijkenisse va xocar contra una barrera i només una escultura del cetaci va impedir que caigués al buit

metro-roterdam / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El que podia haver acabat en tragèdia va quedar en ensurt majúscul a la localitat holandesa de Spijkenisse, a prop de Rotterdam. Un comboi del metro d’aquesta localitat va xocar contra la barrera al final de les vies i hauria caigut al buit si no ho hagués impedit la cua de l’escultura d’una balena gegant. El tren va quedar suspès a 10 metres del terra.

L’accident  va ocórrer poc abans de la mitjanit a l’estació de metro De Akkers, que suposa el final de dues línies de metro, la C (procedent de Capelle aan den IJssel) i la D (procedent de Rotterdam). En el moment del sinistre ja no quedaven passatgers a bord, segons ha explicat la policia. El conductor del comboi va poder sortir del tren i va ser traslladat a l’hospital per a una revisió.

L’escultura ‘Cues de balena’, realitzada en polièster, és obra de l’artista Maarten Struijs. L’obra va ser instal·lada a l’aigua, al final de les línies fèrries el 2002. 

«Estem analitzant com treure el tren d’allà d’una manera controlada i amb totes les mesures de precaució», ha explicat un portaveu oficial citat per la cadena NOS.

Notícies relacionades

El soroll va despertar els veïns dels voltants. «Va ser un soroll que va durar 2 o 3 segons», explicava un. «Vaig veure que hi havia alguna cosa a la cua de la balena i vaig pensar que alguna cosa rara estava passant», afegia aquest veí.

De resultes del sinistre, els serveis de metro entre Hoogvliet i Spijkenisse han sigut cancel·lats.