eleccions universitàries

El catedràtic d'Enginyeria Química Javier Lafuente, nou rector de la UAB

La seva ha sigut l'única candidatura que optava a substituir a la farmacòloga Margarita Arboix

Els comicis s'han realitzat per primera vegada per via telemàtica

zentauroepp55636857 soc javier lafuente rector uab201028190835

zentauroepp55636857 soc javier lafuente rector uab201028190835

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El catedràtic d’Enginyeria Química Javier Lafuente ha sigut escollit aquest dimecres nou rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en les eleccions que han tingut lloc per votació electrònica aquesta setmana, segons els resultats provisionals fets públics per la universitat vallesana.

Lafuente, que ha sigut elegit per a un mandat de quatre anys, era l’únic candidat a substituir la farmacòloga Margarita Arboix, que estava al capdavant de la UAB des de feia quatre anys. Segons els resultats provisionals de les eleccions que, per primera vegada s’han realitzat de manera electrònica (els dies 27 i 28 d’octubre), la participació global ha sigut d’un 11,47%. En els comicis del 2016, la participació global va ser d’un 10,74%.

Àmplia trajectòria investigadora

Javier Lafuente (Barcelona,1960) és catedràtic del Departament d’Enginyeria Química, Biològica i Ambiental de la UAB, es va llicenciar en Ciències Químiques, en l’especialitat de Química Tècnica el 1982 i es va doctorar ‘cum laude’ en Enginyeria Química el 1988, sota la direcció dels catedràtics Manel Poch (UdG) i Carles Solà (UAB).

Notícies relacionades

El nou rector és també director del Grup d’Investigació en Tractament Biològic d’Efluents Líquids i Gasosos, Eliminació de Nutrients, i Compostos Orgànics Volàtils i Olors (GENOCOV) i director del Centre de Transferència Tecnològica de la xarxa TECNIO de la Generalitat. Ha treballat al Massachusetts Institute of Technology (MIT) de Boston, a l’Institut National Polytechnique de Grenoble (INP), a la Universitat de Califòrnia (UC) i a l’Illinois Institute of Technology (IIT) de Chicago.