Toc de queda

Els Mossos anuncien contundència i començaran a multar aquesta nit

Els agents fins ara s'han limitat a informar, però a partir de les 22.00 hores procediran a imposar les sancions previstes de 300 euros

La CUP i col·lectius de l'esquerra independentista han convocat concentracions a les 20.00 hores en protesta contra les restriccions

mossos / periodico

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

La primera nit sota el toc de queda ha transcorregut amb normalitat a Catalunya. Els Mossos d’Esquadra han identificat un centenar de ciutadans i una desena de vehicles que circulaven per la via pública sense estar subjectes a cap de les excepcions contemplades en l’estat d’alarma. El comissari en cap, Eduard Sallent, ha detallat que no s’ha sancionat ningú i que, durant les primeres hores d’aplicació d’aquesta restricció de mobilitat, la tasca dels agents ha consistit a informar de la nova prohibició. A partir d’aquest dilluns, sí que multaran. Sallent ha advertit que els Mossos seran «contundents» amb aquells que s’enfrontin als agents quan aquests els comminin a complir mesures decretades per contenir l’avenç de la pandèmia. 

Les sancions per trencar el toc de queda són de 300 euros a 6.000 euros en compliment del decret 30/2020, aprovat a l’agost per la Generalitat, fet que deixa per escrit què es considera una infracció contra mesures per evitar el contagi. La màxima sanció s’aplica només per a casos greus de multireincidència o desobediència amb els agents. A partir d’aquesta nit multaran tant els Mossos com qualsevol policia local catalana. La multa de 300 euros es redueix a 180 euros si s’abona en un període curt de temps.  

Notícies relacionades

Aquest dilluns a les 20.00 hores estaven previstes noves concentracions de rebuig de l’estat d’alarma convocades per la CUP i col·lectius de l’esquerra independentista. Sallent ha recordat que la Conselleria d’Interior limita les autoritzacions per a concentracions fins a les 22.00 hores. A les mobilitzacions hi ha acudit unes 800 persones a Barcelona i un centenar a Girona. La CUP ha desconvocat la marxa a les 20.56, quan eren davant el parc de la Ciutadella.

Quatre detencions a la plaça d’Espanya

Poc abans de l’inici del toc de queda, una protesta de negacionistes –alguns dels quals anaven sense mascareta– que ha tallat el trànsit a la plaça d’Espanya havia acabat amb quatre detencions per agressions als agents dels Mossos que miraven de reobrir la via. Alguns membres de la mobilització fins i tot han amenaçat d’atropellar els policies. Sallent ha informat que estan investigant els fets per esbrinar qui hi ha darrere d’aquesta acció.