Dimecres millorarà

Arriba un front fred: la setmana arrenca amb una forta caiguda de les temperatures

A la ciutat de Girona, les temperatures podrien passar dels 25 graus d'avui a només 16

zentauroepp36920932 barcelona  18 01 2017 ola de fr o en barcelona en la foto ps201025171659

zentauroepp36920932 barcelona 18 01 2017 ola de fr o en barcelona en la foto ps201025171659 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La setmana arrencarà amb temperatures més baixes del  normal per aquesta època de l'any  pel pas d'un front fred acompanyat de fortes pluges i vent sobretot al nord, que demà farà baixar els termòmetres 5 graus a diverses capitals, i fins i tot 9 a  zones com Girona. De fet a Catalunya també s'esperen pluges, segons el Meteocat.

El descens de les temperatures màximes a la Península  serà notable a la meitat oriental i a les Balears, i també baixaran les mínimes a gran part del país, segons les últimes previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), a la seva pàgina web. 

En la ciudad de A Girona, les temperatures podrien passar dels 25 graus d'avui a només 16 demà, mentre que a diverses capitals els termòmetres podrien registrar descensos de fins a 5 graus, tant a l'interior com a la costa.

 A capitals com Saragossa, es passarà previsiblement dels 22 graus d'avui als 17 de demà, i a Castelló de 27 a 22 graus.

Les mínimes, també més baixes

També s'esperen descensos pronunciats a Alacant, on es passarà de 26 a 22 graus; a Barcelona, de 24 a 20; a Conca, de 15 a 11 graus; a Granada, de 21 a 17, i a Múrcia, de 26 a 21.

Aquest dilluns les màximes seran de 10 graus a Àvila, Segòvia i Sòria. A Burgos, no se superaran els 11 graus, ni tampoc a Conca, i se situaran en 12 graus a tot estirar a Palència i Salamanca, entre d'altres. 

A Madrid capital, es passarà dels 15 graus de temperatura màxima prevista avui, als 13 de demà. 

Les mínimes també seran baixes a moltes zones dilluns a la nit, amb valors de només 1 grau a Terol, i 2 a Àvila i Conca. A d'altres ciutats de l'interior com les castellanolleoneses Burgos, Lleó i Palència, i així mateix a Pamplona (Navarra) les mínimes se situaran en nivells del voltant dels 3 graus.

Arriba un anticicló

Per  sota dels 5 graus de matinada  hi haurà les ciutats de Granada, Guadalajara i Vitòria, totes amb 4 graus previstos de mínima aquest dilluns.

Notícies relacionades

Aquestes temperatures per sota del normal per a l'època de l'any es començaran a suavitzar a partir de dimarts, quan està previst que comenci un ascens progressiu, més notable dimecres.

Entre aquest dia i dijous, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet),  l'arribada d'un anticicló  podrà propiciar un  ascens generalitzat de les temperatures, a més de cel en general poc ennuvolat, tot i que sense descartar la formació d'extenses boires a l'entorn de l'altiplà nord.

Temes:

Fred