Fins a les 6.00 hores

Toc de queda al País Valencià aquesta nit a la 1.00 de la matinada

El consell s'avança a la previsible declaració de l'estat d'alarma de demà

zentauroepp53196288 valencia 22 4 2020 pol tica  ximo puig   corts   coronavirus200422104147

zentauroepp53196288 valencia 22 4 2020 pol tica ximo puig corts coronavirus200422104147 / A Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
Carlos Alòs

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest matí la instauració d’un toc de queda al País Valencià ja aquesta nit. A partir de la una de la matinada i fins a les sis del matí. S’ha decidit retardar una hora la mesura per mirar de fer el menor mal possible a l’hostaleria dissabte a la nit seguint la petició de l’empresariat.

El cap del Consell ha fet una declaració institucional en què ha anunciat la mesura i les restriccions a reunions de més de sis persones. Tampoc es podrà consumir a les barres dels bars. A més només es podrà vendre alcohol fins a les 22.00 hores excepte als bars. Es tanquen també els parcs públics.

Notícies relacionades

La resolució es publica avui mateix, de manera que les restriccions entren en vigor aquesta nit perquè el consell considera que no es pot esperar més, tot i que el País Valencià és de les autonomies que millors taxes de contagi registra.

S’hi afegeix que el Govern es prepara per declarar aquest diumenge l’estat d’alarma a tot Espanya en un Consell de Ministres extraordinari després de la petició de deu executius autonòmics –sis de presidits per socialistes– per tenir prou cobertura jurídica amb què endurir les restriccions de mobilitat i poder fer front a l’increment de contagis de coronavirus.