per evitar aglomeracions

Els Mossos restringiran l'accés amb cotxe al Montseny

El Procicat aprovarà demà el dispositiu que controlarà l'accés als parcs i els tancarà quan les places d'aparcament dins de l'espai natural siguin plenes

zentauroepp55476579 montseny201018162938

zentauroepp55476579 montseny201018162938

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra restringiran l’accés amb cotxe als parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l’Obac per evitar les aglomeracions de visitants i la saturació dels aparcaments registrades els últims caps de setmana.

En una roda de premsa telemàtica, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha anunciat aquest dijous que el Procicat aprovarà demà l’operació que controlarà l’accés als parcs i el tancarà als visitants que arribin amb cotxe quan les places d’aparcament dins de l’espai natural estiguin plenes.

D’aquesta manera es volen evitar les escenes viscudes els últims caps de setmana en què l’alta afluència va provocar que els visitants aparquessin de manera descontrolada als vorals de les carreteres i altres punts no habilitats, fet que impedia la circulació fluida.

«L’accés de les persones no està vetat», ha remarcat el diputat delegat de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, Josep Tarín, i ha deixat clar que es podrà arribar als dos parcs amb el servei d’autobús que funciona els caps de setmana i dies festius o caminant.

Tarín ha detallat que al Parc Natural del Montseny hi ha fins a 1.045 aparcaments, mentre que el de Sant Llorenç del Munt i l’Obac té 225 places.

Quan els aparcaments estiguin plens, el dispositiu dels Mossos d’Esquadra, juntament amb els Agents Rurals i els guardes i informadors del parc, impediran l’entrada amb cotxe al parc des de les carreteres d’accés.

Per la seva banda, el president de la Diputació de Girona, que gestiona amb la de Barcelona el parc del Montseny, Miquel Noguer, ha destacat que l’aparcament descontrolat és un risc per als visitants i els veïns de la zona, ja que dificulta l’accés dels vehicles d’emergència.

Notícies relacionades

Així mateix, Marín ha destacat que han duplicat el nombre d’informadors treballant en aquests parcs per intensificar el control: al Montseny hi haurà 43 informadors i 12 guardes i a Sant Llorenç, 28 informadors i 10 guardes.

«Vivim una situació excepcional, en una pandèmia que canvia els costums i les maneres de fer de moltes persones i famílies. Però no podem permetre que això afecti el nostre valuós patrimoni forestal que permet el desenvolupament econòmic local i el benestar dels veïns», ha emfatitzat Marín, que ha compartit la preocupació dels ajuntaments de la zona pel descontrol viscut en aquests parcs els últims caps de setmana.