Un asteroide de la mida d'un refrigerador podria impactar contra l'atmosfera el 2 de novembre

La NASA estima que la probabilitat que el planetoide col·lideixi contra la Terra en vigílies de les eleccions als EUA és molt baixa

zentauroepp55534340 asteroide201022174305

zentauroepp55534340 asteroide201022174305

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un asteroide de la mida d’un refrigerador podria impactar contra l’atmosfera terrestre el 2 de novembre, coincidint amb la vigília de les eleccions als Estats Units. Segons ha informat aquest dilluns el divulgador científic Neil deGrasse Tyson, el més probable és que l’asteroide es desintegri sense arribar a causar danys.

La NASA estima que la probabilitat que l’asteroide 2018VP1, de la classe Apolo, impacti contra la Terra, en la seva aproximació més propera el 2 de novembre, és del 0,41%. «L’asteroide no és tan gran com per impactar amb èxit a la superfície de la Terra. A la velocitat que va, a més de 40.555 quilòmetres per hora, és com impactar de cara contra un mur», ha explicat DeGrasse Tyson.

Si l’asteroide impactés, seria visible a prop del punt d’entrada (a l’atmosfera), fins i tot durant el dia, però no «interrompria la nostra civilització», ha afegit l’astrofísic. «Si el món s’acaba el 2020, no en podran culpar l’univers», ha fet broma.

L’asteroide no suposa una amenaça

La NASA ja va informar a l’agost que no hi ha perill amb l’arribada d’aquest asteroide en la vigília de les eleccions als EUA: «És molt petit, aproximadament 2 metres, i no suposa un amenaça per a la Terra. Si entrés a l’atmosfera es desintegraria en parts molt petites».

Notícies relacionades

L’última vegada que es va observar aquest asteroide va ser el novembre del 2018, per la qual cosa hi ha una gran incertesa sobre la seva trajectòria, que es calcula que el més probable és que passi a mig milió de quilòmetres de distància de la Terra.

A petició del congrés dels Estats Units, la NASA ha creat un programa per detectar, en la mesura que sigui possible, el 90% dels asteroides amb òrbites pròximes a la Terra amb un diàmetre superior a 140 metres.