Segona onada de coronavirus

Barcelona denuncia 75 persones per 'botellon' la primera nit sense bars

Sàmper insisteix que no demana la col·laboració ciutadana per delatar concentracions familiars sinó aglomeracions de risc

Els locals han acatat la restricció imposada per frenar el repunt dels contagis i la mobilitat dels vehicles ha baixat d'un 22%

zentauroepp55460706 soc201017182750

zentauroepp55460706 soc201017182750 / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha sancionat 75 persones per participar en ‘botellons’ a la via pública durant la primera nit sense bars a Barcelona. Segons fonts de l’ajuntament, els locals han complert la prohibició decretada per frenar el contagi de coronavirus i el cos de seguretat municipal només ha denunciat ciutadans que han decidit esquivar l’absència d’establiments gastronòmics i d’oci nocturn ajuntant-se per beure al carrer. 

Sobre aquest dríbling al tancament efectuat per part d’alguns grups de joves, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va recordar a l’emissora RAC1 que els ‘botellons’ són «fonts increïbles de propagació». «No demanem la gent que denunciï una reunió de vuit persones en lloc de les sis que estan permeses, però sí que ho faci davant conductes –com un ‘botellon’– que poden reunir més de cent joves. Sàmper tornava a matisar així unes polèmiques declaracions anteriors en què demanava als ciutadans que denunciessin incompliments de les mesures de la Generalitat. «Segurament no em vaig expressar bé», va reconèixer. 

Durant la matinada passada, el telèfon 112 ha rebut desenes d’avisos de diferents punts del territori català que advertien de la celebració d’aquestes reunions socials que comporten contactes d’alt risc. Des del començament de la pandèmia, un 10% de les denúncies que han interposat els Mossos d’Esquadra han sigut per festes i aglomeracions i un 9%, per ‘botellons’. 

Notícies relacionades

Sobre la possibilitat d’implantar un toc de queda nocturn com l’ordenat per França, el conseller ha assenyalat que observen amb interès la mesura per comprovar la seva eficàcia tot i que aquesta encara no ha sigut valorada «ni en el Govern ni en cap reunió del Procicat».

Baixa la mobilitat

De l’àrea de Barcelona han sortit un 22% menys de vehicles en comparació amb els mateixos dies del 2019 i un 9% menys que el primer cap de setmana d’octubre. Dues dades rellevants per a Sàmper, que valora positivament el decrement d’una mobilitat cap a zones menys poblades que pot repercutir en un augment dels casos.