succés

Detingut per agredir i intentar matar quatre persones a Balaguer i Bellcaire

Va colpejar tres homes amb una maça al cap, a un dels quals també va disparar, i una dona que va lligar en un soterrani inundat

De les primeres informacions es desprèn que l'acusat tenia ordres d'allunyament d'almenys dues de les víctimes que estan greus

zentauroepp55297703 06 03 2017 cotxes dels mossos d esquadra  catalu a espa a eu201008173738

zentauroepp55297703 06 03 2017 cotxes dels mossos d esquadra catalu a espa a eu201008173738 / MOSSOS D ESQUADRA TWITTER

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir un home de 47 anys i veí de Bellcaire d’Urgell (Lleida) per agredir i intentar matar quatre persones de la seva mateixa localitat i de Balaguer. 

Segons ha informat la policia catalana a Efe, els fets van tenir lloc durant el matí d’ahir dimarts quan el detingut va agredir tres homes amb una maça al cap, a un dels quals també va disparar, i una dona que va lligar en un soterrani inundat. 

La primera de les agressions la va patir un veí de Bellcaire que va rebre un tret i un cop al cap i, posteriorment, va ser abandonat en un camí on un treballador municipal el va trobar «greument ferit». 

Seguidament, el detingut va assaltar la dona quan es disposava a obrir el bar del poble a primera hora del matí, la va lligar i la va deixar al soterrani d’un edifici inundat d’aigua fins que un veí del poble que passejava el gos va escoltar crits d’auxili i la va rescatar. 

Després d’agredir i abandonar la dona, també va colpejar al cap un altre veí de Bellcaire fins que, finalment, es va desplaçar fins a Balaguer, on va amenaçar amb una pistola i va agredir un quart home. 

Va ser en aquest punt on agents de la Guàrdia Urbana de Balaguer van detenir el presumpte autor dels fets després que alguns veïns veiessin com cometia l’última agressió i alertessin la policia. 

Alguns mitjans apunten que tres dels agredits es troben en estat greu, si bé des de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida han assenyalat que no en poden informar al tractar-se d’un tema que ja està en mans d’un jutge.

Està previst que el detingut passi a disposició judicial davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia durant el dia de demà. 

Notícies relacionades

Els Mossos, mentrestant, investiguen el mòbil dels fets. De les primeres informacions es desprèn que l’acusat tenia ordres d’allunyament d’almenys dues de les víctimes i que havia sigut veí de la comunitat d’un dels agredits. 

A més de les agressions a les quatre persones, també va provocar un incendi en un traster del bloc on viu un exveí i va fer pintades en contra de veïns en diverses parets d’edificis de Bellcaire com l’ajuntament i el poliesportiu.