per frenar el virus

Entra en vigor la nova escala d'alerta sobre restriccions per Covid-19 a Anglaterra

El màxim nivell d'alarma obliga al tancament de bars i 'pubs' i afecta de moment l'àrea de Liverpool

zentauroepp54955106 london covid200920112028

zentauroepp54955106 london covid200920112028 / TOLGA AKMEN

1
Es llegeix en minuts
Efe

Una nova escala de tres nivells d’alerta sobre Covid-19 entra en vigor aquest dimecres a Anglaterra, on l’àrea de Liverpool, al nord-oest, és la més afectada per la propagació del coronavirus.

La majoria d’Anglaterra està en el nivell més baix d’aquesta escala, que implica la prohibició de reunions de més de sis persones i el tancament de locals d’hostaleria a partir de les deu del vespre, mentre que el segon impedeix qualsevol reunió entre persones que no viuen sota el mateix sostre.

El tercer, el màxim nivell d’alerta, obliga, a més, al tancament de bars i ‘pubs’, i es recomana no entrar o sortir d’aquestes zones de més restricció, com és el cas de Liverpool.

Els responsables sanitaris del Govern tenen previst reunir-se aquest dimecres per decidir si altres zones del nord anglès, com l’anomenat Gran Manchester, Lancashire i altres àrees, han d’entrar en el tercer nivell per limitar el moviment de la població.

La quantitat de contagis més gran s’està donant al centre i nord d’Anglaterra, mentre que les altres regions del país –Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord– tenen també en vigor diferents tipus de restriccions, com el tancament de bars.

A Escòcia, els ‘pubs’ i restaurants al centre d’aquesta regió hauran de tancar fins al 25 d’octubre, mentre que Gal·les té restriccions similars i a Irlanda del Nord les escoles tancaran a partir de dilluns unes setmanes.

Les noves mesures anunciades dilluns pel primer ministre britànic, el conservador Boris Johnson, han sigut criticades pel líder de l’oposició laborista, Keir Starmer, que va demanar ahir a la nit un confinament temporal, d’unes dues setmanes, en l’àmbit nacional per frenar la propagació de Covid-19.

Notícies relacionades

En una roda de premsa, Starmer va acusar el primer ministre d’haver «perdut el control» del virus i de no haver tingut en compte una recomanació dels experts científics, que fa tres setmanes li van demanar que apliqués mesures més dràstiques per contenir el virus.

D’acord amb les últimes xifres oficials, l’últim dia que hi ha dades van morir 143 persones per Covid-19 al Regne Unit i es van registrar 17.234 nous contagis.