comunitat de madrid

Ayuso i Almeida reclamen al Govern que retiri l'alarma

A les 19 hores té lloc la reunió del Grup Covid-19 dels governs central i madrileny

zentauroepp55045090 icult201011180218

zentauroepp55045090 icult201011180218 / POOL-ALBERTO DI LOLLI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, i l’alcalde de la capital, José Luis Martínez-Almeida, han demanat junts al Govern central que anul·li l’estat d’alarma i han remarcat que «els madrilenys no poden ser ostatges», així com han defensat que «Madrid només si és lliure és Madrid».

«Dinamitar l’Estat de dret amb l’excusa del bé comú és el camí recte cap a l’anarquia i la tornada a règims totalitaris. Desafortunadament, la manera d’actuar del Govern d’Espanya, amb l’aval dels seus socis, contra Madrid és una successió de drets i llibertats individuals i contra les institucions de la nostra democràcia liberal», ha declarat la dirigent madrilenya des de la Reial Casa de Correus.

«Demano al Govern tornar al diàleg, que ens asseguem i que estudiem la manera de millorar el pla de Madrid contra aquest virus», ha dit Ayuso, abans de recalcar que, «si els experts ens continuen donant dades favorables, cada dia tornarem a sol·licitar al Govern que anul·li l’estat d’alarma».

Més tard, Díaz Ayuso mantindrà a les 18:30 hores una reunió amb el portaveu del PSOE a l’Assemblea de Madrid, Ángel Gabilondo, així com amb els portaveus adjunts del grup socialista, Pilar Sánchez Acera i José Cepeda, per tractar la situació de la Covid-19 a la regió.

Reunió Sanitat-Comunitat

Notícies relacionades

El Grup Covid-19, integrat pel vicepresident regional, Ignacio Aguado, el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, i els ministres de Sanitat, Salvador Illa, i de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, es reunirà dins de l’espai de col·laboració que mantenen les dues administracions.

Es tracta de la primera reunió del Grup Covid-19 després que el Consell de Ministres aprovés divendres passat 9 d’octubre decretar l’estat d’alarma durant quinze dies a Madrid i en nou municipis madrilenys més, que va entrar en vigor de forma immediata amb la seva publicació urgent al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).