consum

Garzón: «Es prohibirà la publicitat de cases d'apostes a les samarretes i els partits»

zentauroepp52402937 alberto garzon200221134548

zentauroepp52402937 alberto garzon200221134548 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha avançat aquest dimecres que el reial decret que prepara el seu Ministeri limitarà la publicitat de les cases d’apostes a un horari d’una a cinc de la matinada i quedarà prohibida a les samarretes dels jugadors i en partits esportius. En una entrevista a TVE, Garzón ha dit que des del moment en què s’aprovi el reial decret –que serà «imminent» a l’espera del dictamen del Consell d’Estat– quedarà prohibida la publicitat a les samarretes dels jugadors, per la qual cosa els clubs ja estan interpel·lats pel Ministeri perquè modifiquin aquests contractes i no quedin en situació d’il·legalitat una vegada la norma entri en vigor.

Ha explicat que en el moment en què la norma s’aprovi quedarà prohibit fer nous contractes i els que estiguin en vigor s’hauran d’extingir. «Estem estipulant el temps raonable, però serà molt curt», ha avisat.

Garzón ha instat els clubs a pensar en la «funció social» que estan fent i ha lamentat que alguns intentin «llançar un pols al Ministeri». «Ara estem en la llei de la selva» ha dit Garzón, ja que es pot veure publicitat en qualsevol horari i qualsevol tipus de missatge, «i això s’acabarà». El ministre ha afegit que la regulació també afectarà la publicitat ‘online’.

El problema dels videojocs

Garzón també creu que hi ha una «llacuna» per als menors en alguns videojocs, que tenen «un component similar a les escurabutxaques», ja que un menor pot assumir que aquesta activitat és normal i que això pot passar sense que els pares ho sàpiguen.

   

                

               Garzón creu que hi ha una «llacuna» per als menors en alguns videojocs: «Hi ha un component similar a les escurabutxaques»  

Notícies relacionades

Sobre altres assumptes de consum, Garzón s’ha referit a la norma per regular la videovigilància als escorxadors i ha explicat que posar videocàmeres incentiva el compliment de la legalitat.

Sobre la lluita contra l’obesitat infantil, el ministre ha comentat que després de les dades «terrorífiques» a Espanya, sobretot entre la classe treballadora, el seu ministeri es planteja un etiquetatge frontal als productes als supermercats que advertiran si el seu consum és o no saludable.