INVESTIGACIÓ POLICIAL

La Guàrdia Civil deté el setè implicat en la violació grupal d'una nena a Xàtiva

Els investigadors han sol·licitat l'obtenció de les dades dels mòbils per rastrejar si algun va gravar l'agressió en grup

4035cb25-5c94-4673-8b60-d1d372c2af62 16-9-discover-aspect-ratio default 0

4035cb25-5c94-4673-8b60-d1d372c2af62 16-9-discover-aspect-ratio default 0

2
Es llegeix en minuts
Teresa Domínguez

La Guàrdia Civil ha detingut el setè presumpte implicat en la violació grupal d’una nena de 14 anys durant la celebració d’una festa d’aniversari a Xàtiva, ocorregut el 27 de setembre a la matinada, en un paratge a cinc quilòmetres d’un municipi de les comarques interiors del sud de València, segons avança aquest dimarts el diari ‘Levante-EMV’, que continua sense dir el nom de la menor per preservar-ne l’anonimat.

L’últim arrestat és un home de 32 anys, el més més gran dels detinguts fins ara, ja que, com ha estat publicant aquest diari, els altres sis inculpats tenen entre 16 i 21 anys.

El setè presumpte implicat va ser detingut dilluns a la tarda, segons fonts coneixedores de la investigació, i sembla que ja ha prestat declaració davant la Guàrdia Civil, assistit d’una lletrada d’ofici.

La policia busca vídeos

D’altra banda, els investigadors han rastrejat les xarxes socials i l’entorn tant dels detinguts per la violació grupal com el de la víctima per mirar d’esbrinar si algun dels participants va gravar l’agressió sexual en grup i si aquestes hipotètiques imatges pot ser que fossin difoses.

De moment, no hi ha constància ni d’una cosa ni de l’altra, tot i que alguns dels testimonis obtinguts pels investigadors en l’atestat recullen que alguns dels participants sembla que van fer fotos i vídeos amb els seus telèfons mòbils.

Per aquesta raó, els agents de l’equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Xàtiva han sol·licitat al Jutjat d’Instrucció número 1 d’Ontinyent autorització per obtenir les dades de tots els telèfons mòbils intervinguts als set arrestats. Quatre van ingressar a la presó a última hora de dissabte; un altre va quedar lliure després de declarar davant la Guàrdia Civil, però acusat d’un delicte d’omissió del deure d’impedir delictes; un altre és un menor que està acusat d’agressió sexual i serà cridat a declarar ben aviat per la fiscalia, i l’últim, de moment, és el detingut de 32 anys.

Coaccions a la menor

Segons la investigació portada a terme fins ara per la Guàrdia Civil, el jutge i la fiscalia, la nena va ser portada a la festa, en què celebraven l’aniversari una noia que en feia 21 i un noi que en feia 19, per un dels quatre que van ingressar a la presó dissabte, i que sembla que la va coaccionar amb no portar-la de tornada a la casa amb el seu cotxe llevat que mantingués sexe amb ell, tot i que aquest imputat havia estat present durant tota l’agressió sexual en grup i sabia el que li havia passat.

Notícies relacionades

Els investigadors encara han de prendre declaració a més joves que van estar en aquesta festa, en què, segons els testimonis, «hi havia entre 20 i 30 persones», majoritàriament d’entre 18 i 25 anys.

Segons els testimonis recollits fins ara, en aquesta violació en grup hi van participar fins a dotze homes, d’entre 16 i 32 anys. Per aquesta raó els especialistes de Policia Judicial mantenen oberta la investigació, per mirar d’identificar la resta d’implicats i, en el seu cas, detenir-los i presentar-los davant el jutge que investiga el cas.