El jutge empresona els quatre detinguts per la violació en grup d'una nena de 14 anys a Xàtiva

El magistrat pren la decisió, a petició de la Fiscalia, després d'haver escoltat el testimoni dels acusats i examinar l'atestat policial

violacion-grupal / periodico

3
Es llegeix en minuts
Teresa Domínguez

El jutge d’Instrucció número 1 d’Ontinyent, en funcions de guàrdia, va enviar ahir a la nit a la presó els quatre detinguts per la violació en grup d’una nena de 14 anys durant una festa d’aniversari a Xàtiva. Tots quatre van accedir a declarar, en presència dels seus advocats defensors, i van mirar de fer valer l’argument que es tractava de relacions consentides. No obstant, el jutge, a petició del fiscal, va decretar presó provisional, comunicada i sense fiança per als quatre ja que els fets es van produir amb una nena de menys de 16 anys i en circumstàncies de submissió de la seva voluntat.

El magistrat havia pres abans declaració a la víctima i a una amiga d’ella que va ser present aquella nit, la del 26 al 27 de setembre. Les dues adolescents, acompanyades dels seus familiars, van arribar al jutjat aquest dissabte cap a les 11.00 hores i abans de la una del migdia abandonaven les dependències judicials.

Poc després van començar a congregar-s’hi familiars dels detinguts. Els dos primers arrestats van ser portats al jutjat poc abans de les dues del migdia. Ho van fer custodiats per agents de la Guàrdia Civil que els van traslladar des dels calabossos de la caserna de Xàtiva.

Una vegada finalitzada la seva declaració, el jutge va ordenar que li portessin els dos restants, que eren als calabossos de l’aquarterament de Canals per mantenir-los incomunicats. Els detinguts hi van arribar cap a les cinc de la tarda.

Pancartes, insults i amenaces

Aleshores, ja s’havia congregat prop de mig centenar de veïns i familiars i amics de la menor. Alguns van desplegar pancartes amb lemes feministes en actitud pacífica, però d’altres van increpar els acusats amb insults i amenaces, fet que va obligar la Policia Nacional a desplegar un dispositiu de seguretat que es va mantenir fins a dos quarts d’onze de la nit, quan els quatre van sortir dels jutjats camí de la presó de Picassent, on han passat ja la seva primera nit al mòdul d’ingressos del centre penitenciari.

Tal com va avançar en exclusiva el diari Levante-EMV, agents de l’equip de Policia Judicial de Xàtiva van detenir entre dijous i divendres al matí sis presumptes implicats en l’agressió sexual en grup a la nena. Un, menor d’edat, va quedar en llibertat aquell mateix dia després de declarar a la Guàrdia Civil, per ordre de la Fiscalia de Menors, que li prendrà declaració aquesta setmana per decidir si l’ingressen en un centre tancat o mantenen la seva llibertat fins que sigui jutjat.

L’altre va ser alliberat pels agents després d’interrogar-lo, ja que no va participar activament en la violació grupal, però tampoc va fer res per impedir-la, ni per ajudar la menor, així que l’han deixat a disposició del jutge i sota l’acusació d’un presumpte delicte d’omissió del deure d’impedir delictes, càrrec del qual respondrà davant el jutge quan el citi.

Sexe a canvi de portar-la a casa

Segons la informació a la qual ha tingut accés aquest diari, un dels quatre que van ingressar ahir a la nit a la presó, que va ser qui va portar la nena a la festa quan aquesta ja havia començat, va condicionar retornar-la a casa a canvi que mantingués relacions sexuals amb ell al cotxe quan ja s’havia produït l’agressió en grup.

Notícies relacionades

Els fets, dels quals ha estat informant aquest diari tant en la seva edició digital com en l’escrita, es van produir entre les dues i les tres de la matinada al costat d’un alberg rural, tancat en aquestes dates, en les quals se solen reunir joves per fer ‘botellon’, als afores d’un municipi de les comarques de l’interior del sud de València que ‘Levante-EMV’ no publica per preservar la identitat de la menor.

Va ser la mare de la nena qui va denunciar els fets dimecres passat, quan ho va saber després que la menor li confessés l’ocorregut a una amiga.