ARRESTADA PER SEGONA VEGADA

La dona de Mainat va provar d'estafar-lo mesos després de l'intent d'homicidi

La parella continuava compartint sostre després de la primera detenció, rere la qual Mainat va prendre algunes precaucions

Ella va intentar cobrar xecs que estaven a nom del productor de Gestmusic, però aquest ho va descobrir i la va denunciar per segona vegada

mainat 3 car 1200

mainat 3 car 1200

3
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez / J. G. Albalat

Josep Maria Mainat (73 anys) i Angela Dobrowolski (37 anys) es van conèixer a Barcelona, es van casar, el 2012 van ser pares d’una nena i el 2016 d’un nen. Mainat ja tenia tres fills, un del seu primer matrimoni amb l’actriu Rosa Maria Sardà i dos més amb una altra dona amb qui el cantant de La Trinca –un dels fundadors de la poderosa productora Gestmusic– va mantenir una relació que va precedir l’actual amb Dobrowolski, dona d’origen alemany, de la qual preveia divorciar-se. En el repartiment de béns que planejava, els seus cinc fills hi eren presents, però, no, Dobrowolski, que ho va descobrir i presumptament va intentar acabar amb la seva vida administrant-li insulina mentre dormia, la nit del 22 de juny, i evitar així ser exclosa de l’herència multimilionària.

Mainat va ingressar en estat greu a l’hospital i l’informe que van elaborar els metges, que va ser enviat al jutjat de guàrdia, aventurava que la crisi diabètica podia no ser accidental. Mainat va parlar amb el fill que va tenir amb Sardà de les injeccions nocturnes de Dobrowolski i aquest va presentar una denúncia als Mossos. El mateix Mainat va ratificar la declaració del primogènit i la policia catalana, després d’investigar els fets, va detenir la dona. Segons fonts consultades per EL PERIÓDICO, el 21 de setembre Dobrowolski va ser arrestada de nou. Aquesta vegada per mirar d’estafar Mainat.

Sota el mateix sostre 

El matrimoni va continuar compartint sostre després de l’episodi de la insulina, però ell va prendre mesures de seguretat. La denúncia de Mainat, en mans de la Unitat d’Investigació d’Horta, va seguir el seu curs i els Mossos van citar l’1 d’agost a declarar Dobrowolski i, després d’haver-la escoltat, la van arrestar per haver intentat matar el seu marit. Un dia després, Dobrowolski va sortir en llibertat amb càrrecs. I tots dos, a càrrec de dos nens petits, van continuar al mateix domicili. 

Segons les fonts consultades, a principis de setembre, Dobrowolski, que estudia la carrera de Medicina –cosa que recolza la tesi que sabia que aquelles injeccions podien causar la mort– i depèn econòmicament de Mainat, va trobar xecs en blanc al domicili familiar, els va omplir i va voler cobrar-los en una oficina bancària. Van ser quantitats menors, d’uns 3.000 o 4.000 euros, que va mirar de fer efectives protegint la seva identitat de manera tosca amb una gorra. Mainat ho va esbrinar i el 14 de setembre va denunciar per segona vegada Dobrowolski, que va ser arrestada una altra vegada pels Mossos una setmana després, el 21. Aquesta segona denúncia s’investiga en un jutjat diferent del que instrueix el cas d’homicidi en grau de temptativa. Fonts judicials han assegurat a aquest diari que la dona de Mainat va negar en la seva declaració davant el jutge haver subministrat cap substància al seu marit –actualment estan separats de facto, però encara en tràmits per al divorci–. 

Càmeres de vigilància i citacions

Al procés judicial s’hi han incorporat imatges de les càmeres de vigilància instal·lades a l’interior de la vivenda del productor de televisió, en les quals s’aprecia com la nit del 22 de juny Dobrowolski entra en 13 ocasions al seu dormitori, suposadament, per injectar-li la insulina. Segons fonts judicials, no serà senzill acreditar que arribés a fer-ho. 

Notícies relacionades

Els Mossos creuen que sí que ho va fer i que va aprofitar que Mainat dormia per punxar-lo mentre el tranquil·litzava asseverant que es tractava de vitamines i d’una substància per aprimar-se. A l’ésser diabètic, les injeccions podrien haver-li provocat un quadro d’hipoglucèmia, una baixada de sucre i l’entrada en coma. Malgrat que la fiscalia va sol·licitar l’ingrés a presó de l’arrestada, el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

La investigació judicial està en els seus inicis. Per ara només compta amb el complet atestat policial i s’està pendent que el Jutjat d’Instrucció número 32 de Barcelona citi a declarar per als pròxims dies el mateix Mainat, així com els metges que el van atendre al centre sanitari i els membres del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que es van presentar al seu domicili després de ser avisats que el productor es trobava malament.