26 nov 2020

Anar al contingut

Falta un tràmit legal

Londres provarà vacunes de Covid en voluntaris infectats deliberadament

El pacient serà inoculat amb una vacuna i, un mes després, rebrà una dosi de Covid sota estricte control mèdic

Efe

BRA01. SÃO PAULO (BRASIL), 21/07/2020.- Fotografía cedida por el Gobierno de Sao Paulo que muestra la aplicación de una vacuna contra el nuevo coronavirus desarrollada por el laboratorio chino Sinovac, este lunes en una Clínica de Sao Paulo (Brasil). Las primeras dosis de la vacuna contra el nuevo coronavirus desarrollada por el laboratorio chino Sinovac empezaron a ser aplicadas este lunes a un grupo de voluntarios, todos ellos profesionales de la salud del Hospital de las Clínicas de Sao Paulo. EFE/ Cortesía Gobierno de Sao Paulo/SOLO USO EDITORIAL/NO VENTAS/NO ARCHIVO

BRA01. SÃO PAULO (BRASIL), 21/07/2020.- Fotografía cedida por el Gobierno de Sao Paulo que muestra la aplicación de una vacuna contra el nuevo coronavirus desarrollada por el laboratorio chino Sinovac, este lunes en una Clínica de Sao Paulo (Brasil). Las primeras dosis de la vacuna contra el nuevo coronavirus desarrollada por el laboratorio chino Sinovac empezaron a ser aplicadas este lunes a un grupo de voluntarios, todos ellos profesionales de la salud del Hospital de las Clínicas de Sao Paulo. EFE/ Cortesía Gobierno de Sao Paulo/SOLO USO EDITORIAL/NO VENTAS/NO ARCHIVO / -- (EFE)

El Regne Unit portarà a terme uns assajos amb voluntaris sans que seran infectats deliberadament amb el virus de la malaltia de la Covid per conèixer l’efectivitat de vacunes en experimentació, revela el ‘Financial Times’ (FT).

Aquests estudis, finançats pel Govern britànic, començaran al gener en una instal·lació segura a l’est de Londres, on els voluntaris es mantindran en quarantena, segons va poder saber el diari econòmic de fonts coneixedores del projecte.

Els investigadors a càrrec d’aquestes proves han ressaltat que tindran una tasca vital a l’hora de conèixer les millors vacunes de la Covid-19 en desenvolupament.

2.000 voluntaris

Segons l’estudi, un voluntari serà inoculat amb una vacuna i, un mes després, rebrà una dosi de SARS-CoV-2, el virus que causa la malaltia de la Covid, però sota estricte control mèdic.

S’estima que unes 2.000 persones ja s’han apuntat per participar en aquestes proves al Regne Unit.

El FT recorda que aquest tipus d’assajos no són nous, ja que el 1796 el metge Edward Jenner, anomenat «el pare de la immunologia», va inocular un nen de 8 anys amb la vacuna de la verola, que ell mateix havia desenvolupat, mentre que en els últims anys s’ha recorregut a aquestes proves per al desenvolupament de vacunes i tractaments contra la còlera i la malària. 

Dominic Wilkinson, professor d’ètica mèdica a la Universitat d’Oxford, ha assenyalat que quan el món afronta «una amenaça global sense precedents com la Covid, és un imperatiu ètic portar a terme aquests estudis controlats per ajudar a desenvolupar una vacuna i després identificar la millor de les vacunes». 

Els assajos, no obstant, hauran de rebre abans el vistiplau de l’agència reguladora britànica sobre fàrmacs, coneguda amb les sigles MHRA.