TORNADA AL COL·LE EN TEMPS DE PANDÈMIA

Comença a Manlleu el primer cribratge massiu a les escoles de Catalunya

Un 87% dels alumnes de l'escola Puig-Agut ha presentat l'autorització dels pares per a la prova

Aquesta localitat d'Osona és és el municipi català que té un risc de rebrot més alt

55081105 60

55081105 60

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els cribratges massius en escoles de Catalunya han començat aquest dijous. Ho han fet a l’escola Puig-Agut de Manlleu, on un 87% dels alumnes han presentat la corresponent autorització dels pares per a la realització de les proves PCR, una xifra que el Departament d’Educació ha valorat com a molt positiva.

A l’escola Puig-Agut hi ha en aquests moments tres grups confinats als quals ja s’ha fet la PCR i la previsió és que aquest dijous es facin unes 400 proves més entre l’alumnat i el personal del centre. Unes PCR que per als nens seran menys invasives que per a la població adulta.

Salut i Educació han decidit començar els cribratges massius en aquesta escola perquè es troba en un dels barris amb més densitat de població de la ciutat i en una comarca, Osona, on hi ha un elevat índex de contagi comunitari. «Buscarem el virus i persones asimptomàtics. És possible que hi hagi més casos i que s’hagin de tancar més aules», ha remarcat l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido.

Notícies relacionades

Dels 600 grups escolars confinats que hi ha a Catalunya, gairebé un centenar són a les comarques centrals com Osona. Manlleu és el municipi català que té el risc de rebrot més alt, amb un índex de 960,5, quan es considera alt a partir de 100. És per això que aquest dimecres va començar un procés de cribratge massiu al municipi per a tota la població d’entre 15 i 55 anys. Concretament es faran 1.200 proves a veïns del barri de l’Erm, on s’han detectat un major nombre de brots.

Amb Manlleu, Salut inicia, doncs, les 500.000 proves PCR previstes en escoles catalanes.  El seguiran Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat: així el dimarts 29 començarà el cribratge a les escoles Barrufet del barri barceloní de Sants i Joaquim Ruyra i Eduard Fontserè del barri de la Florida, a l’Hospitalet.