DAVANT LA FALTA DE METGES

La UPF tindrà un grau propi en Medicina

S'extingirà progressivament el que comparteix amb la UAB

coronavirus-eeuu-medico-prueba

coronavirus-eeuu-medico-prueba

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Conselleria de Salut de la Generalitat, la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i el Consorci Mar Parc de Salut (PSMAR) de Barcelona han firmat un conveni de col·laboració docent i d’investigació amb l’objectiu de crear un nou grau en Medicina a la UPF.

L’acte de firma del conveni ha tingut lloc aquest dimecres a la seu de la Conselleria de Salut i ha comptat amb la participació de la consellera Alba Vergés, el rector de la UPF, Jaume Casals, i el president del PSMAR, Joan Puigdollers, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El grau neix en un context de falta d’efectius als hospitals. Recentment, el sindicat Metges de Catalunya (MC) va amenaçar de nou amb una vaga en l’atenció primària si per al Govern i la Conselleria de Salut la primària «continuava sense ser una prioritat». El novembre del 2018, els metges de capçalera van anar a la vaga quatre dies. 

El nou grau extingirà progressivament el grau conjunt existent fins ara entre la UPF i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i que s’ofereix des del curs 2008-2009 a l’Hospital del Mar de la capital catalana.

Està previst que es comenci a impartir el curs 2021-2022 i explicarà amb un pla d’estudis propi que elaboraran conjuntament la UPF i el PSMAR i que estarà «plenament adaptat a les necessitats de la medicina actual» i orientat a la medicina basada en la investigació biomèdica.

Enfocament biomèdic

Notícies relacionades

Tindrà una clara integració amb l’entorn biomèdic, amb el de transferència, amb el clínic i amb el de la salut pública, amb treball integrat amb grups d’investigació; i introduirà estudis sobre el càncer, les malalties infeccioses, la medicina personalitzada, la medicina de sistemes i la telemedicina.

També es vol fomentar l’aprenentatge d’habilitats no cognitives com el treball en equip, el pensament crític, les capacitats d’expressió i anàlisi, la resolució de conflictes, el treball cooperatiu, l’autonomia i l’empatia.

Temes:

Médicos