ES REDUEIX 4 DIES

Sanitat aprova reduir la quarantena a 10 dies per als contactes estrets

Aquestes mesures han sigut adoptades en el marc de l'actualització de l'Estratègia de detecció precoç, vigilància i control de la Covid-19

cuarentenas / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

La Comissió de Salut Pública ha aprovat la reducció del període de quarantena per als contactes estrets de 14 a 10 dies i la incorporació dels tests antigènics com a eina de diagnòstic i cribratge.

Aquestes mesures han sigut adoptades en el marc de l’actualització de l’Estratègia de detecció precoç, vigilància i control de la Covid-19, segons informa el Ministeri de Sanitat en un comunicat.

La comissió ha decidit, com havia anticipat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i ja havia aprovat la Generalitat de Catalunya, reduir a 10 dies (des de l’últim contacte amb un cas confirmat) la quarantena dels contactes estrets.

Per als casos lleus, es manté l’aïllament de 10 dies des de l’inici de símptomes, sempre que n’hagin transcorregut almenys 3 sense presentar cap símptoma. Si es donen aquestes circumstàncies, no serà necessari fer una prova diagnòstica ni per aixecar aquest aïllament ni per reincorporar-se a l’activitat laboral.

Positiu asimptomàtic

En els casos asimptomàtics que resultin positius, l’aïllament es mantindrà en 10 dies des de la data de presa de la mostra per al diagnòstic. El seguiment serà supervisat fins a l’alta epidemiològica de la forma en què ho estableixi cada comunitat autònoma.

Quant a l’àmbit laboral, el personal sanitari i sociosanitari que resulti ser un cas confirmat i no requereixi ingrés hospitalari seguirà les mateixes pautes que la població general pel que fa a l’aïllament.

Però a aquests treballadors sí se’ls haurà de fer una prova de diagnòstic que indiqui que han superat el període de transmissibilitat de la infecció perquè es puguin reincorporar al seu lloc de treball.

Les noves mesures estableixen que depenent de la situació epidemiològica de cada comunitat, es podrà recomanar fer-se una prova diagnòstica durant el període de quarantena.

Nova estratègia

Sanitat explica en el seu comunicat que en l’actualitat hi ha dues proves per detectar infeccions de Covid: una de ràpida de detecció d’antígens i una detecció d’ARN viral mitjançant una PCR o una tècnica molecular equivalent.

Notícies relacionades

«L’actualització de l’estratègia recull la utilització de les dues proves als diferents escenaris de diagnòstic i seguiment dels casos i els contactes», segons Sanitat, per «facilitar el diagnòstic i que aquest es pugui fer el més ràpid possible».

Així, es podran posar en marxa les mesures de control oportunes i es podrà fer front «al previsible augment en els pròxims mesos de les necessitats diagnòstiques per l’increment d’infeccions respiratòries com la grip.

Temes:

Coronavirus