MENTRE NO ES CONSUMEIXI

Catalunya recorda l'obligació de portar mascareta a les terrasses

Bundó insisteix en la probabilitat de contagiar-se en espais oberts sense el tapaboques

undefined54150953 barcelona  17 07 2020 terrazas de restaurantes de la calle e200922170302

undefined54150953 barcelona 17 07 2020 terrazas de restaurantes de la calle e200922170302 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Agencias

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha apuntat aquest dimarts la necessitat de consensuar amb el sector de la restauració més mesures de protecció a les terrasses dels bars, entre les quals, que els clients utilitzin les mascaretes mentre no mengin o beguin.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, Budó ha assenyalat les terrasses com una de les situacions on la gent «es relaxa» i va sense mascareta, per tant, es converteixen en un entorn on «s’estan produint contagis».

Si bé ha deixat clar que el Govern descarta tancar o restringir les terrasses dels bars i restaurants, sí que vol buscar la complicitat del sector de la restauració per analitzar més mesures de protecció que evitin precisament haver de recórrer a d’altres de més dràstiques.

Reunió amb el gremi

Amb aquest objectiu, el Govern ha demanat una reunió amb el Gremi de la Restauració, que tindrà lloc aquesta setmana, ha afirmat la consellera.

Notícies relacionades

A l’espera dels fruits que doni aquesta reunió, Budó ha considerat que els consumidors podrien asseure’s en una terrassa, però «només treure’s la mascareta quan mengin o beguin», i mantenir-la durant la sobretaula, per portar-la «el màxim temps possible».

Un aspecte per al qual ha reconegut que seria necessària la «corresponsabilitat» de tothom i l’«ajuda» del sector de la restauració.