La pandèmia a la capital

Les restriccions a la mobilitat a Madrid s'ampliaran a més zones

Díaz Ayuso apunta que «no és coherent» aplicar unes limitacions en unes zones i no adoptar unes mesures addicionals a les altres

zentauroepp55040976 roca madrid200922121117

zentauroepp55040976 roca madrid200922121117 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha anunciat aquest dimarts que les restriccions a la mobilitat en 37 àrees bàsiques de salut de la regió es portaran a més zones de la regió i també per sectors. «No podem permetre’ns estar ara celebrant el que no es pot celebrar. No hi ha res a celebrar», ha assenyalat en declaracions Onda Cero recollides per Efe. 

Díaz Ayuso ha apuntat que «no és coherent» aplicar unes limitacions en aquestes zones i no adoptar unes mesures addicionals sobre les altres. 

També el vicepresident madrileny, Ignacio Aguado, ha avisat que el Govern no descarta més restriccions en funció de com evolucioni la pressió hospitalària per la Covid-19, i ha assenyalat que després del «cert optimisme» induït per les administracions a l’estiu ara «cal canviar el xip. La cosa no va bé». 

En declaracions a Telecinco, Aguado ha assenyalat que els experts en salut de la Comunitat estan avaluant dia a dia l’ocupació de llits hospitalaris i de llits a l’uci i en funció de l’evolució es determinarà si les restriccions anunciades són suficients o quines altres mesures fa falta prendre, sempre d’acord amb els experts en salut pública. 

El referent, els tests

Ayuso, a més, ha desaconsellat les manifestacions i concentracions veïnals que s’estan produint en les 37 àrees afectades en contra de les restriccions «perquè no tenen res a veure amb una qüestió política». 

Ha argumentat que les noves mesures en aquestes àrees no tenen a veure «amb ser rics ni pobres» o «amb ser d’uns districtes o d’altres», sinó que tenen a veure que els tests serològics que s’han realitzat durant l’estiu han demostrat que en aquestes zones hi ha un major nombre de contagis, 1.000 casos per cada 100.000 habitants

«Això no va per barris per una qüestió d’estigmatitzar ciutadans, sinó d’evitar el virus i allà on hàgim d’actuar ho farem», ha remarcat. 

Notícies relacionades

Díaz Ayuso ha assegurat que s’alegra que aquest dilluns s’hagi produït la reunió d’ahir amb el cap de l’Executiu espanyol, Pedro Sánchez, en la qual hi va haver «entesa», tot i que ha reconegut que li hagués agradat que la trobada hagués tingut lloc abans. 

Ha afirmat que el resultat de la reunió d’ahir «no és només fer una burocràcia de grups i grups», tot i que hi haurà reunions setmanals del ‘Grup Covid-19’ que han creat les dues administracions per coordinar i planificar mesures contra la pandèmia