sense trepitjar terra

Els tripulants del iot del príncep de Qatar, confinats al barco a Palma

Després de traslladar cinc positius, la resta segueix al Club de Mar a bord del 'Yasmine of the Sea' a l'espera de proves PCR

yate-catar

yate-catar

2
Es llegeix en minuts
Miquel Adrover

La vintena de tripulants del ‘Yasmine of the Sea’, propietat del príncep de Qatar, segueixen confinats al iot. Després de traslladar els cinc companys que van donar positiu de coronavirus, s’havia anunciat que es llogarien apartaments perquè la resta de tripulació fes la quarantena. No obstant, segueixen a l’embarcació i a l’espera de proves PCR per conèixer si són portadors del virus.

Fonts pròximes als tripulants van indicar que ho estan passant malament. Malgrat que no s’ha detectat cap nou cas entre ells, fa molts dies que són dins l’embarcació. Malgrat ser un barco de luxe, és diferent de ser a terra. El iot continua amarrat al Club de Mar de Palma.

Nerviosos

Els tripulants estan nerviosos, ja que encara no els han fet les proves després de conviure setmanes amb cinc persones que van donar positiu per Covid-19. No saben si són portadors del virus o si són asimptomàtics. S’espera que en els pròxims dies els realitzin tots els tests PCR.

Tal com va avançar aquest diari la passada setmana, es va detectar un cas positiu d’un mariner que després es va incrementar en quatre tripulants més. El ‘Yasmine of the Sea’ va navegar entre el juliol i l’agost pel Mediterrani, amb diversos membres de la família reial a bord. Entre els ports que van estar amarrats hi ha el de Porto Chievo (Sardenya), població amb una alta incidència de coronavirus.

80 metres d’eslora

A l’entorn de la tripulació van denunciar que tant el capità de la nau com diversos membres de la família reial no van respectar el confinament al port italià. Van fer vida normal sortint a terra i visitant llocs freqüentats com camps de golf i piscines. El barco, de 80 metres d’eslora i que va ser a Eivissa a finals de juliol, pertany a la família reial qatariana, que va manar construir el iot el 2001 i es va mantenir al vaixell fins al dissabte 5 de setembre.

Notícies relacionades

Aquest dia van desembarcar a València i el barco va arribar l’endemà a Palma. Mentre la reialesa qatariana es mantenia al iot, el tripulant ja presentava símptomes de contagi per Covid-19, segons fonts pròximes a la tripulació.

Els positius, a l’hotel Palma Bay

Els cinc positius van ser traslladats dimecres a la matinada a dijous a l’hotel Palma Bay, on la conselleria de Salut acull allà els casos positius de coronavirus. L’establiment ha sigut medicalitzat per poder allotjar les persones que han de fer la quarantena i no disposen de casa pròpia, especialment turistes i visitants estrangers.