VIOLÈNCIA MASCLISTA

Mor una dona després de ser agredida per la seva parella a Oviedo

La víctima va patir una aturada cardíaca després de rebre un cop de puny al carrer

deja-borde-3

deja-borde-3

2
Es llegeix en minuts
Félix Vallina / La Nueva España

Oviedo s’ha despertat aquest matí de dol per la víctima número 31 de la violència masclista des de principis d’any a Espanya. La dona, que va ingressar dissabte a l’hospital després que la seva parella li donés un cop de puny a la cara, una agressió que li va provocar una aturada cardíaca, va morir ahir a la nit sense que els metges poguessin fer res per salvar-la. El presumpte agressor es manté detingut als calabossos de la comissaria de la Policia Nacional a l’espera dels tribunals, informa ‘La Nueva España’, del grup Prensa Ibérica.

Els fets van ocórrer sobre les deu de la nit de dissabte al número 8 de la plaça Primo de Rivera, a l’edifici de Salesas, a Oviedo. Els agents que van detenir l’agressor van poder comprovar que no té coartada per negar la seva autoria. De fet, les gravacions de les càmeres de seguretat del portal van registrar «clarament» el moment en què el detingut pegava la seva parella a la zona dels ascensors. No era la primera vegada que ho feia. Almenys això és el que asseguren els veïns que coneixen a la parella. «Deia que li tenia pànic», explica una dona que prefereix mantenir-se en l’anonimat. «Ella té problemes de salut. Estava cada dos per tres a l’hospital per problemes del cor entre altres, però sempre em deia que preferia ser allà perquè així no havia de ser amb ell a casa», afegeix.

La parella, que viu al tercer pis de l’edifici, sol exercir la mendicitat. El presumpte agressor, de fet, és molt conegut perquè demana a les portes d’un freqüentat supermercat de la zona. «Ella va a l’església de Salesas, però sempre em deia que al tornar li treia els diners. Feia temps que deia que no estava segura amb ell», explica una altra veïna.

Dos gossos retirats

Notícies relacionades

A més de la Policia Científica i dels agents de la Policia Nacional que es van encarregar de la detenció, també van acudir al lloc dels fets els voluntaris de l’alberg municipal, que es van endur dos gossos que viuen amb la parella. «Un d’ells va mossegar l’home –el detingut– la setmana passada perquè ell li havia aixecat la mà a ella. Almenys això va ser el que ens va explicar després», asseguren les veïnes.

El succés va provocar que molts dels residents al portal –amb moltes vivendes– s’arremolinessin a l’entrada fins que els sanitaris i la policia van acabar el seu treball. Això va desencadenar un efecte crida. «Aquí viu molta gent i com que no ens deixen entrar es nota que ha passat alguna cosa. Per això tots els que passen per davant la porta es paren a mirar», explicava un dels residents a número 8 de la plaça Primo de Rivera després de l’agressió.