ES VA VIRALITZAR DIUMENGE

TikTok elimina un vídeo d'un suïcidi de la seva plataforma

També han començat a aparèixer advertències sobre el mateix curt a Instagram i Twitter.

54735854 60

54735854 60 / CHRIS DELMAS (AFP)

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La popular aplicació xinesa de vídeos curts TikTok ha anunciat que ha eliminat el vídeo d’un suïcidi que circulava a la seva plataforma, i ha vetat els comptes que intenten reproduir repetidament aquest mateix clip.

TikTok no ha donat més detalls del vídeo, del qual sí que s’han fet ressò mitjans com ‘The Verge’, que sí que expliquen que en el vídeo, que va començar a circular diumenge a la nit, es veu un home de barba grisa que es dispara amb una pistola davant una taula.

«Els nostres sistemes han estat detectant i marcant automàticament aquests clips per violar les nostres polítiques contra contingut que mostra, elogia, glorifica o promou el suïcidi», explica un portaveu a la publicació. «Estem prohibint els comptes que intenten pujar clips repetidament, i apreciem els membres de la nostra comunitat que han informat de contingut i van advertir d’altres que no vegin, participin o comparteixin els esmentats vídeos en qualsevol plataforma per respecte a la persona i la seva família».

Segons ‘The Verge’, també han començat a aparèixer advertències sobre el mateix vídeo a Instagram i Twitter.

«Si algú a la nostra comunitat està lluitant amb pensaments de suïcidi o està preocupat per algú que ho està, l’encoratgem a buscar recolzament i brindem accés a línies directes directament des de la nostra aplicació i al nostre Centre de seguretat», va dir el portaveu.

A més, la plataforma en el punt de mira de Donald Trumpha explicat: «Som conscients que els vídeos d’un suïcidi que es van transmetre en directe a Facebook han circulat recentment en altres plataformes, inclòs TikTok. Els nostres sistemes han detectat i marcat automàticament aquests clips per violar les nostres regles de la comunitat».

Nova política de moderació de continguts

TikTok –el propietari amb seu a la Xina Bytedance va rebre l’ordre del president nord-americà de vendre les seves operacions als EUA– va ser criticat anteriorment per la seva política de moderació de continguts, especialment per la circulació de contingut gràfic.

La companyia va implementar una nova infraestructura de moderació de contingut el desembre sota la qual etiqueta els vídeos que s’eliminen amb la categoria de la política que violen, va comunicar en el seu informe de transparència TikTok el mes de juliol passat. 

Contra el llenguatge de l’odi

Precisament, aquest dimarts la xarxa social xinesa de vídeos curts s’ha unit al Codi de Conducta europeu per combatre «el llenguatge de l’odi» a internet, del qual formen part les nord-americanes Facebook, YouTube, Instagram i Twitter, segons ha informat aquest dimarts l’Executiu comunitari.

En la iniciativa, posada en marxa el 2016, hi participen també altres xarxes com ara Microsoft, Snapchat, Dailymotion i Jeuxvideo.com.

El comissari europeu de Justícia, Didier Reynders, ha manifestat en un comunicat que amb la firma del Codi de Conducta, TikTok «ha demostrat un ferm compromís de combatre els discursos de l’odi en línia» i ha remarcat que la UE necessita una forta cooperació amb aquest tipus d’actors per fer l’entorn digital «un lloc segur per a tots».

La CE i quatre grans empreses tecnològiques (Facebook, Microsoft, Twitter i YouTube) van presentar el maig del 2016 un Codi de Conducta per respondre a la proliferació del llenguatge racista i xenòfob en línia.

Aquestes companyies es van comprometre a comptar amb «procediments clars i eficaços» per analitzar les denúncies de «discursos que impulsin o promoguin l’odi» en els seus suports.

Des d’aleshores Brussel·les supervisa la manera com les empreses apliquen aquestes normes.

L’últim exercici va tenir lloc el juny passat, i va demostrar que el Codi està permetent millorar la resposta als anuncis d’odi.

Notícies relacionades

Segons la CE, el 90% d’aquests continguts es revisen en 24 hores i en més del 71% dels casos són eliminats.

Facebook va rebre el major nombre de notificacions (2.348), seguit de Twitter (1.396), YouTube (464), Instagram (109), Jeuxvideo.com (40) i Dailymotion (7).