ACTIVAT EL PLA INUNCAT

Catalunya, en prealerta per la previsió de pluges fortes avui i demà

Les temperatures baixaran en tot el territori des d'aquesta tarda

familia

familia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catalunya es troba en fase de prealerta del pla Inuncat, activada per Protecció Civil davant la previsió de fortes pluges durant aquesta tarda i fins a la matinada de dilluns al quadrant nord-est, prelitoral i litoral, segons informa l’agència Efe.

El servei meteorològic català Meteocat ha informat aquest diumenge que a partir del migdia baixaran una mica més les temperatures i que els xàfecs cauran sobretot al Berguedà, el Ripollès, Osona, la Garrotxa, la Selva, el Pla de l’Estany, el Gironès l’Alt Empordà.

A partir de les 18.00 hores, les pluges s’estendran pel litoral i prelitoral i podrien ser especialment fortes a les comarques del Baix Llobregat i el Garraf (Barcelona).

L’estat de la mar també empitjorarà, amb mar de fons a l’Empordà, maror al sud de la costa de Girona i nord de la de Barcelonai marejol a la resta del litoral català.

Ratxes de vent fortes

El vent bufarà aquest diumenge de component sud al litoral i component oest i sud a la resta del territori, entre fluix i moderat en general, tot i que a la tarda es poden registrar ratxes fortes a la zona central del litoral. A l’Empordà bufarà la tramuntana tot el dia.

Dilluns al matí, el temps millorarà a mesura que passin les hores tot i que el risc de pluja es mantindrà a la tarda a les comarques d’Osona, Vallès Oriental i la Selva.

Recomanacions de Protecció Civil

Davant aquesta previsió meteorològica, Protecció Civil recomana als ciutadans que netegin les teulades i els baixants d’aigua de les cases, que no baixar als soterranis ni als garatges, que s’allunyin dels marges dels rius i cursos de barrancs o rambles i no creuar-los ni a peu ni en cotxe.

Protecció Civil ha activat en fase de prealerta el pla Inuncat en vista de la previsió depluges fortes aCatalunya aquesta tarda i dilluns de matinada. La llum verda a la prealerta s’ha donat després de conèixer la previsió del servei meteorològic de CatalunyaMeteocat, segons la qual el temps avui empitjorarà, amb núvols que aniran creixent sobretot alnord i nord-est,i que a mitja tarda arribaran a lazona central del litoral.

Notícies relacionades

Lestemperatures baixarana tot Catalunya tot i que a la Costa Daurada encara pujaran una mica més a conseqüència del vent procedent de l’interior.

Lespluges es prolongaranfins dilluns de matinada, però aniran perdent força a mesura que avanci la jornada, acompanyat d’undescens brusc de la temperaturaque es recuperarà lentament a partir de dimarts.