setge a les cites a la xarxa

El Pakistan prohibeix Tinder i Grindr per contingut «immoral»

Al país asiàtic no es permeten les relacions extramatrimonials i l'homosexualitat està tipificada com a delicte amb penes d'entre dos i deu anys de presó

Les autoritats pakistaneses recorren a la Llei de Delictes d'Internet, aprovada pel Parlament el 2016, per portar a terme aquestes prohibicions

zentauroepp51901856 files  in this file photo illustration taken on august 14  2200123192428

zentauroepp51901856 files in this file photo illustration taken on august 14 2200123192428 / JOE RAEDLE

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Autoritat de Telecomunicacions del Pakistan (PTA) ha prohibit les aplicacions de cites Tinder i Grindr, a més de tres més per conèixer persones de manera virtual, pel seu supòsit contingut «immoral» i «indecent».

«El contingut d’aquestes aplicacions va en contra de la llei», va dir aquest dimecres a Efe un portaveu de la PTA, Khurram Mehran.

En un comunicat difós a última hora de dimarts, la PTA va indicar que les aplicacions Tinder, Grindr, Tagged, Skout i SayHi tenen «efectes negatius pel seu contingut immoral i indecent», que no s’ajusta a les lleis del conservador país asiàtic.

Al Pakistan no es permeten les relacions extramatrimonials i l’homosexualitat està tipificada com a delicte amb penes d’entre dos i deu anys de presó, tot i que no se sol aplicar.

Tinder és una popular aplicació de cites amb presència a tot el món, mentre que Grindr està dirigida a persones LGTBI.

La PTA va afirmar que va contactar els administradors de les cinc aplicacions perquè eliminessin els serveis de cites i moderessin el contingut, però aquests no van respondre.

«La PTA pot reconsiderar el bloqueig de les aplicacions si els administradors de les companyies s’adhereixen a les lleis locals relatives a la moderació del contingut indecent/immoral», va indicar l’organisme.

Fa setmanes que el conservador i islàmic Pakistan adverteix diferents plataformes online perquè moderin el seu contingut.

Notícies relacionades

El juliol passat, la PTA va avisar a l’aplicació de vídeos curts TikTok que moderés el contingut a la seva plataforma i la setmana passada va demanar a Youtube que bloquegés contingut vulgar, indecent, immoral al país.

Les autoritats pakistaneses recorren a la Llei de Delictes d’Internet, aprovada pel Parlament el 2016, per portar a terme aquestes prohibicions, una legislació que grups de drets humans asseguren que permet la censura i limita la llibertat d’expressió al país.