setge a les cites a la xarxa
El Pakistan prohibeix Tinder i Grindr per contingut «immoral»

zentauroepp51901856 files in this file photo illustration taken on august 14 2200123192428 /
L’Autoritat de Telecomunicacions del Pakistan (PTA) ha prohibit les aplicacions de cites Tinder i Grindr, a més de tres més per conèixer persones de manera virtual, pel seu supòsit contingut «immoral» i «indecent».
«El contingut d’aquestes aplicacions va en contra de la llei», va dir aquest dimecres a Efe un portaveu de la PTA, Khurram Mehran.
En un comunicat difós a última hora de dimarts, la PTA va indicar que les aplicacions Tinder, Grindr, Tagged, Skout i SayHi tenen «efectes negatius pel seu contingut immoral i indecent», que no s’ajusta a les lleis del conservador país asiàtic.
Al Pakistan no es permeten les relacions extramatrimonials i l’homosexualitat està tipificada com a delicte amb penes d’entre dos i deu anys de presó, tot i que no se sol aplicar.
Tinder és una popular aplicació de cites amb presència a tot el món, mentre que Grindr està dirigida a persones LGTBI.
La PTA va afirmar que va contactar els administradors de les cinc aplicacions perquè eliminessin els serveis de cites i moderessin el contingut, però aquests no van respondre.
«La PTA pot reconsiderar el bloqueig de les aplicacions si els administradors de les companyies s’adhereixen a les lleis locals relatives a la moderació del contingut indecent/immoral», va indicar l’organisme.
Fa setmanes que el conservador i islàmic Pakistan adverteix diferents plataformes online perquè moderin el seu contingut.
El juliol passat, la PTA va avisar a l’aplicació de vídeos curts TikTok que moderés el contingut a la seva plataforma i la setmana passada va demanar a Youtube que bloquegés contingut vulgar, indecent, immoral al país.
Les autoritats pakistaneses recorren a la Llei de Delictes d’Internet, aprovada pel Parlament el 2016, per portar a terme aquestes prohibicions, una legislació que grups de drets humans asseguren que permet la censura i limita la llibertat d’expressió al país.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Guerra a Ucraïna Trump es limita a amenaçar Rússia amb aranzels mentre rearma Ucraïna
- Comissió Bilateral Estat-Generalitat ERC veu insuficient el nou finançament: "La música sona bé, però les concrecions són mínimes"
- Finançament autonòmic Andalusia esclata contra l’acord de finançament amb Catalunya i el Govern li ofereix acollir-se al mateix model
- Successos La investigació de l’incendi de Paüls apunta a l’acció humana com a causa: negligència o provocat
- Estudi científic ¿Per què algunes persones necessiten posposar més vegades el despertador? La ciència té una resposta (i afecta més les dones)