UN CURTCIRCUIT

Dos detinguts per l'incendi que va calcinar un centre comercial a Estepona

Es tracta d'una parella espanyola que tenia una cabana amb un punxament il·legal a la xarxa elèctrica i va provocar un curtcircuit

Se'ls atribueix un delicte d'incendi per imprudència greu, danys i defraudació en el subministrament elèctric

zentauroepp54690819 graf6829  marbella  m laga   29 08 2020   la entrada del cen200829173115

zentauroepp54690819 graf6829 marbella m laga 29 08 2020 la entrada del cen200829173115 / Antonio Paz

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

Un curtcircuit originat en un punxament il·legal a la xarxa elèctrica va provocar l’incendi que va calcinar un luxós centre comercial dissabte passat a Estepona (Màlaga). La Policia Nacional ha detingut els ocupants d’aquesta cabana, una parella de nacionalitat espanyola d’entre 43 i 51 anys, com a responsables del foc, i els acusa d’un delicte d’imprudència greu, així com de danys i defraudació en el subministrament elèctric.

Les flames havien començat en un paratge pròxim al riu Padrón, però el fort vent de ponent que es registrava dissabte al migdia va provocar que una brasa incendiada saltés a l’autovia en direcció a la línia de costa i arribés a un centre comercial, en el qual a aquella hora hi havia nombroses persones disfrutant del club de platja, els diversos restaurants i els comerços. El material de construcció, en fusta i bruc, va facilitar que el foc es propagués ràpidament i ho va calcinar tot al seu pas, i va obligar a desallotjar immediatament tant el recinte com una trentena de vivendes i un exclusiu complex hoteler pròxim de forma preventiva. La virulència de les flames va ser tal que la Junta d’Andalusia va declarar el nivell 1 d’emergències, i per les xarxes socials van circular durant tota la jornada gravacions impactants del desallotjament del recinte.

Ara, la investigació policial ha comprovat que les flames es van originar en una cabana construïda en una zona de camp al costat del riu, que disposava de xarxa elèctrica gràcies a un punxament il·legal a una caseta situada a 100 metres. El punxament fraudulent va ser fet per la parella investigada, segons la Policia, que va estendre un cable d’alimentació pel terreny fins a la seva cabana. Allà disposaven de diversos electrodomèstics, com una paella elèctrica o un ventilador. Les indagacions apunten que algun d’aquests aparells va provocar un curtcircuit, i les espurnes es van acabar encenent i van causar l’incendi.

 

Notícies relacionades

Els detinguts van ser ràpidament identificats i arrestats a Estepona i Manilva, una localitat pròxima. L’incendi va afectar 42 hectàrees de terreny i va obligar a tallar l’A-7 en els dos sentits, segons les dades facilitades llavors pel servei d’extinció d’incendis d’Andalusia, l’Infoca. No es van haver de lamentar danys personals, més enllà d’un bomber que va necessitar assistència mèdica per lesions menors. Però els danys materials van ser abundants, ja que el centre comercial, denominat Laguna Village, va quedar arrasat per complet. Així mateix, tant el complex hoteler de cinc estrelles com algunes de les vivendes pròximes també van resultar danyats, tot i que de forma lleu.