doble assassinat

Detingut un home a Pontevedra per matar la seva germana i la seva neboda

El presumpte assassí va ser trobat per la Policia Local al costat dels cadàvers, a l'exterior de la seva barraca

2ff3ede9-0ea9-4e97-ab3b-76e74eb9c094-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
R. C.

Un home de 52 anys, Miguel G. R., ha sigut detingut a Soutomaior (Pontevedra) a primera hora d’aquesta tarda per l’assassinat de la seva germana, Genoveva G. R., de 62 anys, i la seva neboda Noelia, de 23. Segons fonts oficials, els fets van tenir lloc al voltant de les 15.30 hores a l’exterior de la vivenda del presumpte assassí, situada a Monte Coello, molt a prop del castell, en una zona aïllada i sense veïns pròxims. L’home va ser trobat per agents de la Policia Local poc més tard al costat dels cadàvers. Pel que sembla, el crim s’hauria comès amb una arma de foc que els responsables de la investigació estan buscant.

El lloc dels fets ha sigut acordonat per portar a terme la investigació i pendents que el jutge ordeni l’aixecament dels cadàvers. També hi ha anat la parella de Genoveva G. R., qui ha declarat als mitjans que la difunta s’havia desplaçat en companyia de la seva filla, que resideix a Rois, des de la seva vivenda a Barreiro, a Vigo, fins a Soutomaior per donar menjar a uns gossos que tenia en una finca. Des d’allà les dues dones s’haurien dirigit a la vivenda de Miguel G. R. –conegut a la zona com Miguel ‘el del monte’–, una barraca situada en una zona boscosa.

No es parlaven

Quan li han preguntat per algun fet que podria haver desencadenat el doble crim, l’home ha assenyalat que podria haver sigut «per culpa d’una escala que es va emportar sense demanar-li permís. Va ser l’embolic que van tenir». «No es parlaven però tot i això no hi havia cap conflicte, cada un anava pel seu costat», ha remarcat.

Notícies relacionades

En aquesta mateixa línia s’ha manifestat una de les germanes del presumpte assassí i la difunta. «Jo conec els meus germans i no són persones conflictives. No som una família que tingui una relació molt pròxima però el que jo conec d’ells és que no són persones per arribar a aquest extrem. Tenien les diferències que pot tenir qualsevol germà», ha afirmat la dona, que considera «encara més increïble, més de ciència-ficció», que el presumpte autor del doble crim tingués una arma de foc.

Dos dies de dol

D’altra banda, el Concello de Soutomaior decretarà dos dies de dol oficial pel doble homicidi. Així ho ha confirmat l’alcalde d’aquesta localitat, Agustín Reguera, que ha assenyalat que, a més del dol oficial, se suspenen totes les activitats municipals previstes per a aquest cap de setmana. El regidor ha constatat la gran «consternació» que es viu al poble després d’aquest succés.