parricidi

Un home mata el seu fill de 12 anys, fereix la seva filla de 10 i se suïcida a Cabanes (Castelló)

L'agressor, que s'ha suïcidat saltant al buit, ha apunyalat els menors en presència de la mare

cabanes-editado / periodico

3
Es llegeix en minuts
Héctor Casero /Ismael Mateu

Havien de ser uns dies de descans vacacional però han acabat de la pitjor forma possible per a una família de Madrid que estiuejava a Cabanes (Castelló). Ahir a la nit el pare de família va apunyalar els seus dos fills menors d’edat. En el doble apunyalament, el fill gran, de 12 anys, va morir com a conseqüència de les ferides provocades per l’atac del seu propi progenitor. La filla, de 10 anys, va haver de ser traslladada d’urgència fins a l’Hospital General de Castelló per una ganivetada al pit que fa témer pel seu estat de salut a causa de la gravetat de la lesió, segons ha avançat la cadena SER.

Parricidi en presència de la mare

En el moment del doble atac, la mare dels dos nens també es trobava a l’apartament de l’Edifici Costamar, on van tenir lloc els fets, sobre les 3.35 d’aquesta matinada. Després d’apunyalar els fills, l’agressor es va suïcidar precipitant-se des de dalt de l’edifici on estiuejaven.

La mare va necessitar assistència sanitària d’urgència després de patir un atac d’ansietat, segons ha informat el Centre d’Informació i Coordinació d’Emergències (CICU). Fins a l’edifici d’apartaments de Ribera de Cabanes, pedania de Cabanes situada al costat de la costa, es van desplaçar dues ambulàncies del SAMU que van atendre la dona i la seva filla. No obstant, els serveis sanitaris no van poder fer res per salvar la vida del menor i tampoc van aconseguir reanimar l’agressor.

La Guàrdia Civil està investigant aquest parricidi del qual, de moment, es desconeixen les circumstàncies en què va tenir lloc, però la Benemèrita podria estudiar la possibilitat que es tracti d’un crim masclista amb els fills menors com a víctimes.

Fonts municipals han confirmat a EFE que l’home ha apunyalat mortalment el seu fill de 12 anys, així com la filla, de 10, a qui ha ferit de gravetat al tòrax i que ha sigut traslladada a l’Hospital General de Castelló, i posteriorment, s’ha suïcidat llançant-se al buit des de la terrassa.

Els fets s’han produït cap a les 3.30 hores d’aquesta matinada en un bloc d’apartaments de la platja de Cabanes, ubicat al número 2 del carrer Alemania, i segons han explicat els veïns, es tracta d’un família de Madrid, «molt estimada», propietaris de la vivenda, on acudeixen a estiuejar «habitualment».

L’alcaldessa de la localitat, Virginia Martín, ha indicat que la família estava de vacances a la localitat i ha assegurat que, com a mare, «està consternada», independentment que no els coneix ni sap si tenen arrelament en la població.

La tinenta d’alcalde de la localitat, Lidón Morralla, ha assegurat que «no» els «consta» si pot ser un fet de violència de gènere i ha anunciat que l’ajuntament, juntament amb l’associació de veïns, ha convocat demà al migdia un minut de silenci al lloc dels fets «per mostrar la seva repulsa» al succés.

La presidenta del PAI Torre de la Sal, on han tingut lloc els fets, María Dolores Melero, ha assegurat que les persones implicades són «uns veïns propietaris» que passaran les seves vacances habitualment en aquesta zona».

«Estem consternats i avui és un dia molt trist, per això demà amb l’ajuntament hem convocat un minut de silenci per condemnar aquest fet tan atroç», ha afegit.

I ha apuntat: «és una família molt coneguda» a l’edifici «perquè venen cada any i molt estimada».

D’altra banda, el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) ha informat que al jutjat no li consten antecedents ni denúncies al si de la família de l’home que aquest diumenge ha apunyalat mortalment el seu fill de 12 anys i ferit a la seva filla de 10 i després s’ha suïcidat a Cabanes (Castelló).

Notícies relacionades

Segons ha informat en un comunicat, el Jutjat d’Instrucció número 1 de Castelló, en funcions de guàrdia, aquest matí ha procedit a l’aixecament de dos cadàvers, el d’un nen de 12 anys i el del seu pare, de 40 anys d’edat, en un domicili de la Ribera de Cabanes, a la província de Castelló. 

«En aquests moments de la investigació, al Jutjat no li consten antecedents ni denúncies al si de la família», afegeix el comunicat.