Una jove i el seu nòvio degollen la mare d'ella i oculten el seu cadàver a la banyera durant mesos

Els detinguts pel crim de la localitat valenciana de l'Alcúdia de Crespins haurien mirat d'eliminar proves ruixant el cos amb àcid després de cometre el crim el mes d'abril

zentauroepp54575434 los operarios de la funeraria trasladan el cad ver de la muj200821090754

zentauroepp54575434 los operarios de la funeraria trasladan el cad ver de la muj200821090754

2
Es llegeix en minuts
I. Cabanes / T. Domínguez

La macabra troballa d’una dona de 46 anys morta, en avançat estat de descomposició i amb lesions per arma blanca, a l’interior de la banyera de casa seva, ha commocionat aquest dijous els veïns de l’Alcúdia de Crespins. Més encara després de conèixer-se que els presumptes autors de la seva mort són la seva pròpia filla, de 19 anys, i el nòvio d’aquesta, tots dos detinguts per la Guàrdia Civil després que hagués de ser necessària la presència del jutge per entrar a la vivenda on ocultaven el cadàver de la seva víctima des de fa diversos mesos. Pel que sembla, els presumptes homicides haurien mirat d’eliminar proves i vestigis que poguessin incriminar-los en el crim ruixant el cos amb àcid, segons ha pogut saber el diari ‘Levante-EMV’, del grup Prensa Ibérica, al qual també pertany El Periódico de Catalunya.

A l’espera que se li faci l’autòpsia al cadàver, tot indica que la dona va ser degollada el mes d’abril. Al trobar-se en ple confinament, els presumptes autors de la seva mort no van poder desfer-se del cadàver i van optar per ocultar-lo a la banyera de la casa durant mesos.

De nacionalitat búlgara

La víctima, de 46 anys i nacionalitat búlgara, residia a la vivenda del carrer Miguel Hernández de l’Alcúdia de Crespins on va ser trobat el seu cadàver. Separada i amb dos fills –la més gran detinguda com a presumpta autora de la seva mort– estava molt integrada a aquest municipi, on viu des de fa més de deu anys.

Els seus veïns, estranyats de no veure-la des de fa mesos, i alertats per la fetor que sortia de la casa, han acudit aquest dimecres a la caserna de la Guàrdia Civil per denunciar que podia haver-li ocorregut alguna cosa. Quan els agents han acudit a l’immoble, la filla s’ha negat a deixar-los passar al domicili i els ha exigit una ordre judicial. Per això el cos no ha sigut trobat fins al matí de dijous.

De guàrdia tota la nit

Davant la sospita que la jove ocultava alguna cosa i per evitar que pogués eliminar proves traient-les de la casa, una patrulla de la Guàrdia Civil s’ha mantingut tot dimecres a la nit fent guàrdia al carrer Miguel Hernández, controlant que ningú entrés ni sortís de la casa.

Una vegada autoritzada l’entrada pel jutjat de guàrdia de Xàtiva, aquest dijous al matí els agents han entrat a la vivenda. A l’interior de la banyera del bany, i amb evidents signes de violència, ha sigut trobat el cadàver de la víctima. Per l’estat que presentava el cos, la mort s’hauria produït fa diversos mesos, concretament el mes d’abril.

A més de la descomposició, els investigadors han trobat signes que indiquen que els presumptes autors del crim haurien ruixat amb àcid el cadàver, probablement perquè no fossin apreciables les lesions amb arma blanca que presentava el cos, que tenia un tall al coll.

A disposició judicial

Notícies relacionades

El grup d’Homicidis de la Guàrdia Civil s’ha fet càrrec de la investigació i tant la filla de 19 anys de la difunta com el seu nòvio, de 18, han sigut arrestats i traslladats a dependències de l’Institut Armat on se’ls prendrà declaració abans de ser posats a disposició judicial.

La comissió judicial ha autoritzat l’aixecament del cadàver entorn de les 13 hores d’aquest dijous i traslladat a l’Institut de Medicina Legal de València, on aquest divendres se li farà la pertinent autòpsia. Fonts veïnals asseguren que no era una família conflictiva i que la víctima es guanyava la vida treballant com a netejadora de la llar.