La calor, de fins a 37 graus, posa en alerta groga set comunitats

A la Ribera de l'Ebre de Saragossa i a la zona baixa de Terol el termòmetre marcarà temperatures màximes i només s'esperen pluges i vents a l'oest de Galícia

zentauroepp54501783 zaragoza200819082707

zentauroepp54501783 zaragoza200819082707 / JAVIER BELVER

1
Es llegeix en minuts

La calor intensa, que podria arribar als 37 graus en algunes zones d’Aragó, posa aquest dimecres en alerta groga (risc) per altes temperatures set comunitats autònomes del nord-oest peninsular en una jornada en què només s’esperen pluges i vents a l’oest de Galícia.

Segons informa l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), la calor serà forta aquest dimecres especialment a la Ribera de l’Ebre de Saragossa i a la zona baixa de de Terol, on és probable que els termòmetres arribin a marcar 37 graus, la temperatura màxima prevista per a aquest dia.

A la mateixa comunitat aragonesa s’esperen 36 graus al sud d’Osca, els mateixos que s’anuncien a Mallorca (Balears), Lleida (Catalunya), així com al vessant cantàbric, centre i a la Ribera de l’Ebre de Navarra i La Rioja.

Una mica més baixes seran les temperatures al’Empordà de Girona, on s’arribarà a 35 graus i se n’esperen 34 a Cantàbria i al litoral i interior del País Basc.

Alerta per pluges a Galícia

Notícies relacionades

Galícia també està aquest dimecres en alerta groga, tot i que en aquest cas per pluges que poden arribar a acumular fins a 40 litres per metre quadrat a la Corunya i aniran acompanyades de ratxes de vent de fins a 90 quilòmetres per hora a l’interior i força 7 a les zones costaneres.

L’Aemet avisa que amb l’alerta groga no existeix risc meteorològic per a la població en general, tot i que sí per a alguna activitat concreta.