al 50 per cent

Múrcia limita els ocupants en vehicles pels contagis en trasllats a la feina

Als cotxes públics i privats després de detectar un augment de contagis per coronavirus en el transport als llocs de feina

zentauroepp54539096 murcia200818140200

zentauroepp54539096 murcia200818140200 / Marcial Guillen

1
Es llegeix en minuts
Efe

 El Govern de la Regió de Múrcia publicarà aquest dimecres una ordre en la qual limitarà al 50% el nombre d’ocupants als vehicles públics i privats després de detectar un augment de contagis per coronavirus en el transport als llocs de treball. 

Així ho ha anunciat el president murcià, Fernando López Miras, després de la reunió del Comitè de Seguiment de la Covid-19, en la qual ha indicat que «molts contagis» s’estan produint en el trasllat als llocs de treball. 

Per això, els vehicles només podran tenir una ocupació del 50 per cent en el cas de persones no convivents al mateix domicili, cosa que suposa tornar a la fase II de la desescalada en aquesta matèria. No obstant, si el vehicle té cinc places, es permetrà ocupar-ne tres seients. 

En la seva compareixença, el conseller de Salut, Manuel Villegas, ha aclarit que el 60% dels contagis es continuen produint en l’«entorn social», però ha denunciat l’aparició de casos en els quals persones amb símptomes lleus de Covid-19 «pugen al cotxe per anar a treballar». 

Notícies relacionades

A més, l’ordre preveu incorporar mesures «específiques» per al municipi de Llorca. El seu alcalde, Diego José Mateos, es reunirà aquesta tarda amb Villegas per consensuar aquestes restriccions, que no han sigut avançades en la roda de premsa, a causa de l’«evolució preocupant» en aquesta localitat. 

Després de limitar-se els accessos a Totana a causa d’un rebrot, López Miras ha assegurat que el Govern regional està en disposició de «tancar un municipi immediatament» en aquestes circumstàncies.