Immigració il·legal

Moren asfixiats dos polissons en un barco d'Algèria fondejat a València

L'embarcació, amb bandera liberiana, ha donat l'avís abans d'arribar al port després de trobar cinc persones d'origen magribí amb signes de desnutrició

rescate-polizones car 1200

rescate-polizones car 1200

1
Es llegeix en minuts
Ignacio Cabanes

Una altra tragèdia humana fruit del drama de la immigració il·legal amb el port de València com a escenari.Dues de les cinc persones que viatjaven com a polissons en un barco que havia d’atracar al port valencià aquest diumenge han sigut localitzades mortes aquesta matinada al contenidor on estaven amagades. Aquestes morts se sumen als dos joves que divendres de la setmana passada van morir ofegats després de saltar al mar per evitar ser repatriats quan l’embarcació, on anaven també com a polissons, feia les maniobres d’atracada.

La Guàrdia Civil investiga les circumstàncies en què haurien mort aquestes dues persones, dos homes d’origen magribí, després que el capità de l’embarcació, amb bandera liberiana –igual que el barco de la setmana passada-, donés l’avís a mitjanit als serveis d’emergència quan encara es trobava a diverses milles de la costa valenciana.

Segons les fonts consultades per aquest diari, s’han pogut localitzar cinc polissons amagats en un dels contenidors precintats que transporta el barco, procedent d’Algèria. Dos d’ells, d’uns 30 anys a falta de ser identificats, haurien mort i la resta rebran assistència sanitària per avaluar el seu estat després de dies tancats en aquest contenidor.

Notícies relacionades

La comissió judicial s’ha traslladat fins al moll número u del port de València per procedir a l’aixecament dels cadàvers, que es traslladaran a l’Institut de Medicina Legal de València, on se’ls farà l’autòpsia pertinent per establir les causes i data aproximada de la mort. Els dos morts presentaven clars símptomes de desnutrició, cosa que unit a la falta d’oxigen i condicions en què anaven al contenidor hauria resultat mortal.

Els altres dos joves que viatjaven com a polissons en un portacontenidors amb bandera liberiana i que van perdre la vida ofegats després de llançar-se a l’aigua al port de València el 7 d’agost continuen sense haver pogut ser identificats. L’autòpsia va determinar que per l’edat òssia es tractava de joves majors d’edat.