violència masclista

Un home mata la seva exdona a l'apunyalar-la a Segòvia

L'agressor ha intentat treure's la vida i ha sigut traslladat a l'hospital custodiat per la policia

zentauroepp54501279 apualada200815131022

zentauroepp54501279 apualada200815131022 / PABLO MARTIN

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Una dona de 37 anys ha mort després de ser agredida amb arma blanca per la seva parella, un home de 42 anys, a la carretera CL-601, direcció Valsaín, a l’entrada al municipi de La Granja, de Segòvia, a la rotonda de l’hotel Roma. Els fets han tingut lloc aquest dissabte entorn de les 9.17 hores. No hi havia denúncia prèvia. La dona tenia un fill menor d’edat.

El 112 ha rebut diverses trucades que alertaven de l’agressió però, una vegada al lloc, els serveis d’emergència, que han trobat la dona en parada cardiorespiratòria a la via pública, n’han confirmat la mort. En les trucades, els testimonis asseguraven haver vist un home i una dona discutir a la rotonda ubicada davant la Puerta Segovia, d’accés a la plaça España, al centre històric de La Granja

Els veïns han relatat que, enmig de la discussió, l’home havia utilitzat una arma blanca per apunyalar diverses vegades la seva víctima, que era a terra, i després el presumpte agressor ha intentat treure’s la vida. 

Els serveis d’emergències han traslladat l’avís a la Guàrdia Civil i a Emergències Sanitàries-Sacyl, que ha mobilitzat una UVI mòbil i una ambulància de suport vital bàsic, els sanitaris de la qual han intentat reanimar la dona, però han acabat per confirmar-ne la mort. 

No hi havia denúncia

La subdelegada del Govern a Segòvia, Lirio Martín, ha reclamat la implicació de tota la societat per assumir «el compromís i la responsabilitat» de posar en marxa, en tota la seva amplitud, el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere perquè, segons ha recordat, sense una denúncia prèvia no es pot posar en marxa el sistema adequat de protecció.

Així ho ha indicat en relació amb el presumpte assassinat per violència masclista d’una jove mare que ha sigut apunyalada per la seva exparella a la via pública a la localitat de La Granja aquest dissabte: «Deixa orfe un menor d’edat i seria la primera víctima que es confirma assassinada per violència masclista a Castella i Lleó en el 2020 i la número 28 a nivell nacional», ha apuntat.

«Hem de parar una atenció especial als casos de violència masclista i assassinat per violència de gènere, perquè són 1.061 dones les que han sigut cruelment assassinades per les seves parelles o exparelles des que es recullen dades –2003–, 53 a Castella i Lleó i tres a la província de Segòvia», ha afegit la subdelegada.

A més, ha advertit que més del 80% d’aquestes dones no ha presentat denúncia prèvia per les agressions de què estaven sent víctimes, i per això es requereix la implicació de tota la societat.

Notícies relacionades

En aquest sentit, la subdelegada ha advocat per protegir aquestes dones, els seus fills i totes les víctimes d’agressions masclistes, perquè «no pot ser que els qui diuen que les estimen realment siguin els que menys ho fan».

Segons les dades de la Delegació del Govern contra la violència masclista del Ministeri d’Igualtat, des de començament d’any, i sense comptar la mort de La Granja, han mort 27 dones a causa de la violència masclista; des de l’1 de gener del 2003, quan es va activar el còmput de víctimes vinculat a la llei aprovada contra aquesta xacra, hi ha hagut 1.060 assassinats.