contagis

La Guàrdia Urbana de Barcelona registra 16 positius i hi ha 105 agents confinats

El sindicat Csif portarà a Inspecció del Treball les mesures de prevenció al cos

zentauroepp54426544 barcelona 09 08 2020  barcelona  agentes de la guardia urban200810192417

zentauroepp54426544 barcelona 09 08 2020 barcelona agentes de la guardia urban200810192417 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha registrat 16 positius de coronavirus i té 105 agents confinats per haver tingut contacte amb un malalt.

Segons les xifres del cos, fins al dissabte 8 d’agost 766 agents es van curar després de passar la malaltia o una quarantena per estar en contacte amb un positiu.

Aquest mateix cap de setmana, diversos sindicats del cos han criticat les mesures de prevenció a les comissaries, remarcant el cas de la Unitat de Platges, que ha registrat tres contagis en les dues últimes setmanes.

El sindicat Csif ha anunciat que portarà els casos a la Inspecció del Treball en els pròxims dies, ja que consideren que s’està vulnerant la llei de prevenció de riscos laborals.

El portaveu de la Csif, Eugenio Zambrano, ha lamentat que el consistori «s’ha relaxat des del final de l’estat d’alarma» pel que fa a mesures de prevenció entre els agents.

Protocols de prevenció

Ha assegurat que no s’han aïllat alguns contactes i critica que s’hagin reprès les rotacions en els grups de treball i patrulles, cosa que implica contacte amb més persones al dia, i el sindicat considera que «la política de prevenció amb els tests serològics que s’estan passant a la plantilla no resulta efectiva», i demana que es facin proves PCR als agents.

Per la seva banda, la secció de la UGT al cos policial ha demanat també en un tuit que «cal millorar els protocols de seguretat i comunicació amb els tècnics prevenció», i ha lamentat el tercer contagi en la Unitat de Platges.

El cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, va explicar dijous, a preguntes dels periodistes sobre el contagi d’un agent, que l’home va mostrar símptomes tres dies després de començar vacances, i va donar positiu al fer-se la prova, per això es van alertar les persones que havien tingut contacte amb ell fins a dos dies abans: «Des de prevenció de riscos laborals s’ha descartat que tingui cap afectació en els seus companys de comissaria», va afegir.

Casos de Covid a la Urbana

L’1 d’agost, la Guàrdia Urbana registrava 13 positius, que van augmentar fins a 16 al llarg d’una setmana, i va mantenir xifres similars al juliol, quan van baixar de 17 a 13 al llarg del mes.

Notícies relacionades

Després de superar el centenar de contagis a l’abril i maig, la xifra es va reduir a la meitat durant el juny: el mes va començar amb 31 agents malalts, i el dia 31 n’hi havia 17.

Les xifres més altes es van registrar entre març i abril, quan el cos va arribar als 170 malalts i va tenir fins a 400 agents confinats.