20 d’oct 2020

Anar al contingut

Contagis per Covid-19

Petició de tancament de la unitat de platges de la Guàrdia Urbana de Barcelona després de tres positius

Un total d'11 dels 90 agents del servei es mantenen confinats

Efe

Petició de tancament de la unitat de platges de la Guàrdia Urbana de Barcelona després de tres positius

ANNA MAS

El Sindicat d’Agents de Policia Local (Sapol), majoritari en la Guàrdia Urbana de Barcelona, exigeix a l’ajuntament que tanqui la unitat de platges d’aquest cos policial, després que en els últims dies s’hagin registrat tres positius entre els seus treballadors.

Segons el compte de Twitter del sindicat, la unitat compta, a més, amb vuit agents més confinats per aquesta raó, del total de 90 urbans que la formen, cosa que eleva a 11 els policies aïllats. El Sapol es mostra molt crític amb la gestió d’aquests positius per part de l’Ajuntament de Barcelona i s’ha preguntat: «¿A què esperem per tancar la unitat?».

Patrulles fixes

Per la seva part, el sindicat CSIF ha confirmat que denunciarà davant la Inspecció de Treball aquesta situació, perquè considera que no s’estan prenent les mesures de prevenció i seguretat necessàries per evitar els contagis. El sindicat advoca, entre altres coses, perquè hi hagi patrulles fixes per a, si hi ha un cas de contagi, no haver d’aïllar tanta gent.

L’Ajuntament de Barcelona ha assegurat que s’estan fent proves serològiques de manera periòdica, les últimes de les quals es va realitzar ahir, quan es va detectar aquest nou positiu.